Menininkė iš vaisių sukūrė Karaliaus Mindaugo atvaizdą | Kas vyksta Kaune

Menininkė iš vaisių sukūrė Karaliaus Mindaugo atvaizdą

Organizatorių nuotr.

Lietuvos Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga, liepos 6-ąją, pristatoma instaliacija iš vaisių „Karaliaus Vasara“. Ją sukūrė maisto menininkė Jolita Vaitkutė. Šiandien minėta kompozicija bus demonstruojama vyksiančiame Pasaulio Lietuvių Jaunimo Susitikime, Prienų rajone.

[galerija kiek=”4″]

„Kurdama Karaliaus Mindaugo atvaizdo eskizą, konsultavausi su istorikais. Jų žiniomis, tikslių duomenų, kaip anuomet atrodė valstybės lyderis, nėra išlikę. Spėjama, kad Karalius turėjo ilgesnius plaukus, ryškius, ryžtingais apibūdinamus veido bruožus. Diskusijas kelia ir klausimas, ar Karalius buvo barzdotas. Tradiciškai Mindaugas vaizduojamas su karaliaus regalijomis – karūna, skeptru, vilkintis arnotą. Tad aš nusprendžiau tradicijos laikytis, bet į ją pasižiūrėti naujai, pasiūlydama originalią interpretaciją iš vaisių“, – sako menininkė J. Vaitkutė.

Instaliaciją autorė kūrė dvi paras. Jai prireikė daugiau 300 kg šviežių ir džiovintų vaisių, riešutų. Kompozicija sukurta panaudojant perspektyvinę techniką, kuomet vaizdą sudarantys objektai, šiuo atveju vaisiai, vientisą paveikslą sudaro tik stebint kompoziciją iš vieno, konkretaus taško.

„Instaliacija „Karaliaus vasara“ – mūsų būdas pasveikinti tautiečius Karaliaus Mindaugo karūnavimo dienos proga ir pradžiuginti iš viso pasaulio į vieną susitikimą sugužėjusius lietuvius“, – teigia prie idėjos realizavimo prisidėjusio prekybos tinklo „Maxima“ genaralinė direktorė Kristina Meidė.

Gyvai pasigrožėti kompozicija PLJS dalyviai kviečiami šiandien, nuo 13 iki 21 val. O iš karto po to, kai 21 val., viso pasaulio lietuviai sugiedos Tautišką giesmę, susitikimo svečiai taip pat bus kviečiami pasivaišinti instaliacijai panaudotais vaisiais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA