A. Tapinas apie Kauno apskrityje vyksiantį pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą: situacija neskaidri ir neaiški | Kas vyksta Kaune

A. Tapinas apie Kauno apskrityje vyksiantį pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą: situacija neskaidri ir neaiški

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Jau šį savaitgalį Kauno apskrityje, Prienų rajone vyks grandiozinis trijų dienų renginys „Pasaulio lietuvių jaunimo suvažiavimas“ (PLJS). Renginio idėja – graži ir vienijanti, tačiau žurnalistas Andrius Tapinas, skeptiškai pažiūrėjęs į renginio kainą, atrado ne tokių malonių dalykų.

Praėjusią savaitę socialinio tinklo Facebook paskyroje žurnalistas atkreipė dėmesį į didelę renginio kainą.

„Jeigu renginys pilietinis, skirtas sujungti jaunus žmones ir skirtingas kartas, laisvai bendrauti ir keistis kontaktais, jeigu tai vieta išgirsti dideles idėjas, jeigu jo mecenatas vienam turtingiausių žmonių priklausantis kurortas, globėja prezidentė, pagrindinis partneris Vyriausybė, generalinis rėmėjas didžiausias prekybos tinklas, o tarp rėmėjų dar kitos ministerijos, valstybinės įstaigos, savivaldybės, aludariai ir krūva verslų, kodėl tada keturių asmenų standartinei šeimai su paaugliais vaikais, kuriems tai ypač aktualu, bilietas kainuoja 200 eurų plius parkingas, maistas ir nakvynė (jei neturi palapinės). Ir bilietai dar brangs“, – tąkart rašė A. Tapinas.

Po įrašu virė diskusijos, tačiau panašu, kad dar daugiau virė užkulisiuose – trečiadienio popietę žurnalisto paskyroje atsirado dar vienas įrašas apie PLJS, šįkart, tiesa, atskleidžiantis daug tiesos apie renginio organizatorius ir paties renginio skaidrumą.

Įtarimų žurnalistui sukėlė Pasaulio lietuvių jaunimo sąjungos laiškos, kuriame organizacijos valdyba pabrėžė griežtai atsiribojanti nuo renginio. Pasirodo, Pasaulio lietuvių jaunimo sSąjunga ir savaitgalį įvyksiantis renginys bendro turi mažai – renginio organizacinis kontekstas yra pripildytas politikos ir galimai neskaidrios veiklos.

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikimą organizuoja ne Sąjunga, o Lietuvoje veikianti Pasaulio lietuvių jaunimo organizacija – šios dvi jėgos nėra jungiamos tos pačios valdybos, o organizacijos Lietuvoje steigėja Ieva Davydenko 2009 m. buvo pažadėjusi, jog organizacija prisijungs prie Sąjungos. Deja, taip neįvyko.

A. Tapinas pateikia visą schemą, kaip jau kelerius metus organizacijos veikla yra glaudžiai susijusi su socialdemokratine politine jėga. Tai ir nutolimas nuo Pasaulio jaunimo lietuvių sąjungos, anot žurnalistiko, ir verčia dvejoti renginio intencijomis.

Pateikiame visą žurnalisto Facebook įrašą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA