Kaune bus susprogdintas kasdienybės burbulas: ribos net eismą | Kas vyksta Kaune

Kaune bus susprogdintas kasdienybės burbulas: ribos net eismą

Kaunas Europos kultūros sostinė 2022 inf. 2018/07/03 11:05
A. Aleksandravičiaus nuotr.

Išjungti feisbuką, uždaryti žinių portalą, išklysti iš kasdienio maršruto, paankstinti žadintuvą, nesutikti su kvietimu į tą pačią kavinę ir apsipirkti ne artimiausioje parduotuvėje. Skamba sudėtingai? Kad vėl pajusti pirmo karto skonį ir susprogdinti kasdienybės burbulą būtų lengviau, „Kaunas 2022“ kviečia į netikėtumų festivalį „100 pirmų kartų“, kuris vyks liepos 14 d., šeštadienį.

Netikėtumai laukia Kauno geležinkelio stotyje, Kauno Akropolyje, „Volfas Engelman“ lauko terasoje ir kitose viešose miesto erdvėse. Festivalio programa sudaryta iš keturių veiksmo kupinų dalių – „Iškylauk“, „Atrask“, „Kopk“ ir „Pasidžiauk“.

Iškylauti liepos 14-ąją kvies pikniko Neries krantinėje, prie P. Vileišio tilto organizatoriai. Krantinėje nuo 11 iki 15 val. veiks ūkininkų turgelis su šviežiomis vasaros gėrybėmis, kurias bus galima ragauti vietoje. Vyks jogos ir pilateso treniruotės, bus žaidžiamas badmintonas ir tinklinis, norintys bus kviečiami išmokti žongliruoti ir balansuoti ant virvės. Ekologijos dirbtuvės, pažintis su žolelėmis, muzikos ir poilsio zonos – tai tik kelios priežasčių šeštadienį praleisti ne prie televizoriaus.

Nuo 15 val. festivalio veiksmas persikels į Kauno senamiestį ir naujamiestį, kur vyks programos dalis „Atrask“. Šio netikėtų patirčių maršruto metu festivalio dalyviai bus kviečiami patirti naujus „pirmuosius kartus“ ir išbandyti tai, ko dar niekada nėra tekę daryti – išgirsti dar negirdėtas istorijas, lankytis „nefasadinėse“ miesto vietose, žadinti vaikystės ir jaunystės atsiminimus bei atsiverti naujoms pažintims ir susitikimams.

Lygiai prieš metus trijų gatvių sankryžoje atidarytoje J. Mačiūno aikštėje 21 val. startuos ekstremaliausia Netikėtumų festivalio programos dalis – „Kopk“. Šiai iniciatyvai įgyvendinti net bus uždarytas eismas. Parodos kalnu – tam, kad kuo daugiau žmonių galėtų šia gatve užkopti į Žaliakalnį kuo įvairesniais, keistesniais ir fantazijos reikalaujančiais būdais.

„Padaryk taip, kad FLUXUS judėjimo tėvas Jurgis Mačiūnas džiaugtųsi tave išvydęs!“, – į netikėtas lenktynes kviečia festivalio organizatoriai. Slidės, arkliai, net kanarėlės narveliuose – visi būdai tinka.

Įveikusių Parodos kalną ir visų kitų sutemus lauks vakarėlis Vytauto parke, greta karuselių, veikiančiame bare „O kodėl ne?“ „Pasidžiauk“,– ragina ši festivalio programos dalis, žadanti, be abejo, veikiančias karuseles, taip pat vakarienę, daug muzikos ir naujų pažįstamų, su kuriais norėsis pasidalinti naujomis patirtimis.

Pirmąkart organizuojamas festivalis taps skambiu taip pat pavadintos tarptautinės jaunimo stovyklos akcentu. Taip pat pirmąkart vyksiančios stovyklos dalyviai – 100 jaunuolių iš 28 pasaulio šalių – liepos 7-15 dienomis tyrinės Kauną ir Kauno rajoną, kartu su vietos bendruomenėmis kels įvairius joms aktualius klausimus ir drauge ieškos galimų atsakymų. Stovyklos tvarkaraštis suformuotas su atskirų „Kaunas 2022“ programų kuratoriais, taigi „100 pirmų kartų“ dalyviai kūrybiškai tyrinės modernizmo architektūrą, daugiakultūrę regiono istoriją ir kt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA