Į šimtmečio Dainų šventę atvykę kauniečiai pasibaisėjo: dalyvauja tuščiais skrandžiais | Kas vyksta Kaune

Į šimtmečio Dainų šventę atvykę kauniečiai pasibaisėjo: dalyvauja tuščiais skrandžiais

Skaitytojos nuotr.

Pirmadienio rytą portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė kauniečių naujienos iš sostinėje vykstančios šimtmečio Dainų šventės. Pasak dalyvių, žadėtas skanus ir sveikas maistas valgiaraštyje pasirodė esąs mitas. Pažadai – netesėti, o gavę pusryčių maisto porcijas kauniečiai liko sėdėti tuščiais skrandžiais ir alkio maršus grojančiais pilvais.

[galerija kiek=”4″]

„Naujienos iš Dainų šventės! Kadangi amžina problema, dėl kurios visus metus pelnytai skundžiamasi – maistas, tai šiemet visur buvo viešai skelbiamas valgiaraštis ir giriamasi, kaip sveikai ir skaniai maitinami bus Dainų šventės dalyviai. Galime pasakyti, kad pagyros taip ir liko pagyromis. Vakar pietų negavome, vakarienei buvo kugelis (aut. past. bulvių plokštainis), o žadėtų daug daržovių – nė kvapo“, – pasakoja kauniečiai.

Jų teigimu, šiandien, liepos 2-ąją, pusryčiams tęsiantis nuo 7.00 val. iki 9.00 val. pusryčiauti atėjus 8.00 val., dalyviams esą buvo pasakyta, kad maisto nebeliko.

„Gavome po „pašarinį“, žalią, nevalgomą bananą ir „arbatos-sirupo“ puodelį. Įprastai mes rūpinamės savo sveikata – negeriame cukraus puodelio su šaukšteliu arbatos. O tai, kad žalias bananas nėra valgomas, supras kiekvienas sveiko proto žmogus. Mes repetuojame per lietų nuo ryto iki vakaro. Laukia du Dainų šventės koncertai, į kuriuos bilietai buvo parduoti „kosminėmis“ kainomis. Manome, jog turime gauti sveiką, subalansuotą maistą, o ne kažkokį „pašarą“ arba išvis nieko“, – kartėlį liejo kauniečiai.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų užfiksuotame vaizdo įraše matyti Dainų šventės dalyviai, sėdintys prie stalų, ant kurių padėti bananai ir arbatos puodeliai. Veiksmas vyksta Generolo Jono Žemaičio Lietuvos karo akademijos patalpose, o maistą tiekia įmonė, kurios pavadinimo kauniečiams sužinoti taip ir nepavyko.

„Nors karo akademija nėra atsakinga už mūsų maitinimą, bet neabejojame – kareiviai valgo daug geriau“, – sakė kauniečiai. Pasiteiravus, kodėl dalyviai šįryt liko apytuščiais pilvais, paaiškėjo, jog maisto nepraleido Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba – tikriausiai kažkas neatitiko higienos normų, spėliojo skaitytojai. Tačiau pietums kauniečiai viliasi kažką gausiantys, eilėje prie maisto jau buriuojasi žmonės.

Pasak skaitytojų, šiuo metu Dainų šventės koncertams ruošiasi visi kolektyvai iš Kauno – tiek vaikų, tiek studentų bei senjorų.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA