Žaliakalnyje suformuotas gyvas valstybės šimtmečio simbolis (video) | Kas vyksta Kaune

Žaliakalnyje suformuotas gyvas valstybės šimtmečio simbolis (video)

Šiemet įvairiais renginiais ir iniciatyvomis minint atkurtos Lietuvos šimtmetį, laikinosios sostinės jaunimas sumanė originalų būdą pasveikinti savo šalį ir tautiečius. Valstybės atkūrimo šimtmečio proga Kauno kolegijos absolventai įgyvendino išskirtinę idėją – suformavo šimtmečio simbolį iš šimto jaunuolių.

[galerija kiek=”4″]

2018-aisias ieškant bei iš naujo atrandant asmeninį ryšį su Lietuva ir jos istorija, matoma įvairių būdų pasveikinti Lietuvą ir minėti atkurtos Lietuvos valstybės šimtmetį.

Prie šių iniciatyvų prisijungė ir Kauno jaunimas, norėdamas parodyti pasididžiavimą tuo, kad yra Šimtmečio absolventai. Karštą birželio 28 dieną jie, prieš atsiimdami diplomus ir patys laukdami sveikinimų, pirmiausia skubėjo pasveikinti Lietuvą. Sugužėję prie S. Dariaus ir S. Girėno paminklo Kaune, gyvą šimtuko figūrą suformavo tiek absolventų, kiek atkurtai Lietuvai metų.

Sveikinimo idėjoje – jaunuolių susibūrime į šimtuką – atsispindi ne tik nepriklausomos valstybės gimtadienio skaičius, bet ir tai, kad šimto metų kelias nueitas ne savaime, o žmonių, kuriančių, puoselėjančių, palaikančių valstybę ir skatinančių ją augti. Simbolinį gestą absolventai įtvirtino sveikinimais: dėkojo Lietuvai už suteikiamas galimybes augti kaip žmonėms ir linkėjo dar daug tokių jubiliejų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA