Legendinė „Spurginė“ pasitiks užrakintomis durimis | Kas vyksta Kaune

Legendinė „Spurginė“ pasitiks užrakintomis durimis

R. Tenio nuotr.

Tradicinius gardėsius pamėgę kauniečiai ir žinomą vietą išbandyti norintys miesto svečiai kurį laiką liks be spurgų. Laisvės alėjoje įsikūrusi „Spurginė“ nuo antradienio iki pat liepos pabaigos nedirbs.

Jau dabar į 1978 m. atidarytą legendinę užkandinę įeinančius klientus pasitinka ant lango priklijuotas pranešimas, kad liepos 3-31 d. „Spurginė“ bus uždaryta.

Kauniečiai informuojami apie numatomas atostogas / R. Tenio nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ užsukus vidun ir pasiteiravus, kodėl „Spurginė“ neveiks, nemirtingos užkandinės darbuotojos informavo, kad mėnesiui visas personalas tiesiog išeina atostogų.

Jokių remonto darbų atlikti ar reformų įvedinėti per tą laikotarpį neketinama – rugpjūčio 1-ąją, trečiadienį, moterys vėl lauks išalkusių kauniečių pilnais padėklais dailiai įrudusių kepinių.

Primename, kad šitokią pertrauką vasaros sezonu „Spurginė“ daro ne pirmą kartą. Praktiškai tokiu pačiu metu kepyklos darbuotojos atostogavo ir pernai bei užpernai.

Maistas, kiek pamena ilgametės įstaigos darbuotojos, Laisvės al. 84 numeriu pažymėtame pastate, gaminamas jau daugiau nei pusę amžiaus. Apie 1960-uosius čia atsidarė valgykla, o 1978 m. įsikūrė spurgų kepykla, kurioje šie skanėstai tebegaminami pagal tą patį receptą.

Populiariausios, kaip yra pasakojusi nuo atidarymo čia dirbanti Bronė Rimonienė, čia yra spurgos su džemu, varške ar mėsa ir žagarėliai. O vegetarai dažnai perka bandeles su kopūstais, grybais.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA