Keistas pasirinkimas: vestuvių fotosesija – žudynių vietoje | Kas vyksta Kaune

Keistas pasirinkimas: vestuvių fotosesija – žudynių vietoje

Facebook nuotr.

Penktadienį IX-ame Kauno tvirtovės forte apsilankęs svečias iš sostinės pasipiktino, pamatęs link memorialo traukiančius jaunavedžius. Nacizmo aukoms atminti pastatytas monumentas, vyro manymu – šventinėms nuotraukoms absoliučiai netinkama vieta.

„Viešpatie, ir sugalvok tu man taip. Vestuvių fotosesija IX forte!“ – savo „Facebook“ paskyroje nuotrauka dalinosi vyras, pridūręs, kad situacijos absurdiškumui ir grupelės nejautrumui nusakyti tiesiog trūksta žodžių.

Socialiniame tinkle kilusios diskusijos dalyviams pasvarsčius, ar tik žmonės nebus užsieniečiai, ne visai suprantantys šioje vietoje tvyrančią rimtį, vilnietis patikino, kad tai lietuviai.

Mat prasilenkdamas su vestuvininkais jis teigė nesusilaikęs ir fotografus gerokai paprotinęs už nekokią idėją – šie truktelėję pečiais tik tarstelėjo „o kas čia tokio“.

Komentatoriai, mėgindami rasti logišką parinktos lokacijos priežastį, pusiau juokais dėstė, kad IX fortas, ko gero, yra vienintelė vieta, kur už vestuvinę fotosesiją dar niekas neima mokesčio.

Į diskusiją įsitraukęs kaunietis tvirtino, kad toks elgesys – dar nieko nuostabaus. Prieš kelerius metus apsilankęs forte, jis prisiminė, kaip viena mergina užsikorusi ant monumento pradėjo degintis, o vyras su dviem moterimis ir vaikais, pasitiesę pledą, ėmė užkandžiauti.

Vyro manymu, atsipalaidavusius gyventojus sudrausmintų prie įvažiavimų ir šalia monumento iškabintos informacinės lentelės, draudžiančios čia rengti iškylas, lipti ant paminklo, ir įspėjančios apie gresiančias sankcijas.

Skulptoriaus Alfonso Vincento Ambraziūno, architektų Gedimino Baravyko ir Vytauto Vieliaus skulptūrų ansamblis atidengtas 1984 m.

XX a. pradžioje Rusijos imperijos iniciatyva pastatytame forte nuo 1941 m. šeimininkavo nacistinės Vokietijos pajėgos. Antrojo pasaulinio karo metais vokiečiai čia nužudė apie 50 tūkst. žmonių, daugiausia – žydų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA