Skaitytojai Kaune užfiksavo neeilinį pėsčiąjį: baisu, kad kas nesusidorotų | Kas vyksta Kaune

Skaitytojai Kaune užfiksavo neeilinį pėsčiąjį: baisu, kad kas nesusidorotų

Skaitytojo nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ skaitytojai sekmadienio pavakarę pastebėjo nekasdienį vaizdą Aleksote – šaligatviu risnojo briedis. Žvėries, rodosi, nė kiek netrikdė miesto aplinka ir žmonių draugija, bet kauniečiams toks „pėsčiasis“ pasirodė keliantis grėsmę sau ir aplinkiniams.

Apie nepaprastą stambaus gyvūno apsireiškimą Kaune pranešęs skaitytojas baiminosi, kad briedis gali apgadinti stovinčius automobilius ar užpulti gyvenamajame mikrorajone vaikštančius vaikus.

Su šiais nuogąstavimais vyro namiškiams paskambinus bendruoju pagalbos numeriu, tiesa, sulaukta ne visai tokios reakcijos, kokios tikėtasi. „O kas tam briedžiui negerai? Tegul laksto, nueis, kur jam reikia“, – Bendrojo pagalbos centro (BPC) operatoriaus žodžius portalui pakartojo skaitytojas.

Sekmadieniniu BPC atsipalaidavimu nusistebėjęs vyras ragelį į rankas griebė pats – galiausiai centro darbuotojai jį informavo, kad pranešimas bus perduotas atsakingoms institucijoms.

Skaitytojo teigimu, gyvūnas pabėgo link daugiabučių kiemų daugiau gyventojai jo nematė. „Man asmeniškai baisu, kad kažkas tiesiog su juo gali susidoroti, nes tikrai yra žmonių, turinčių šaunamųjų ginklų ir galinčių tai padaryti dėl savo „gerovės“, – svarstė kaunietis.

„Kas vyksta Kaune“ susisiekus su Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtoju, paaiškėjo, kad pareigūnams situacija tikrai žinoma. „Toks nutikimas buvo registruotas. Patruliai nuvyko, bet nieko nerado“, – kalbėjo policijos atstovas.

Aptikę briedį, anot budinčio pareigūno, policininkai elgtųsi pagal aplinkybes. „Jeigu žvėris jau prie sienos prispaustas ir panašiai, kviestume gyvūnų apsaugos specialistus. O jei sveikas, jam savanoriškai einant, palydėtume iki artimiausio miško. Piliakalnio gatvėje miškas netoli – į kalniuką ir viskas“, – nedramatizavo pareigūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA