E. Ulanovas sukirto rankomis su „Žalgiriu“: yra nebaigtų darbų | Kas vyksta Kaune

E. Ulanovas sukirto rankomis su „Žalgiriu“: yra nebaigtų darbų

R. Tenio nuotr.

Kauno „Žalgiris“ išsprendė vieną svarbiausių vasaros uždavinių. Lietuvos čempionų gretose ir toliau rungtyniaus puolėjas Edgaras Ulanovas, su kuriuo pagal formulę „1+1“ pratęsta sutartis iki 2019–2020 m. sezono pabaigos.

Penktąjį sezoną pagrindinėje „Žalgirio“ sudėtyje pradėsiantis 26-erių metų kaunietis teigė, kad prie jo sprendimo likti gimtinėje prisidėjo ir komandos sirgaliai.

„Turime neužbaigtų darbų, todėl gana greitai nusprendžiau likti Kaune. Po praėjusio sezono kartelė yra iškelta tikrai aukštai, bus nelengva, bet tikiu, kad viskas yra įmanoma. Su nuostabiu mūsų aistruolių palaikymu kartu galime pasiekti labai daug“, – optimistiškai į ateitį žvelgė E. Ulanovas.

Praėjusį sezoną Eurolygoje E. Ulanovas į aikštę išbėgo 35 iš 36 rungtynių ir, vidutiniškai žaisdamas po 27 minutes, pelnydavo po 7,5 taško, atkovodavo po 4,1 kamuolio ir rinkdavo po 10,9 naudingumo balo.

Lietuvos krepšinio lygos čempionate E. Ulanovas rungtyniaudavo kiek trumpiau – po 21 min. – ir pelnydavo po 7,2 taško, sugriebdavo po 2,7 atšokusio kamuolio ir rinkdavo po 9,7 naudingumo balo.

Praėjusį sezoną žalgirietis net du kartus tapo naudingiausiu Eurolygos savaitės žaidėju. Devintojo turo rungtynėse su Stambulo „Anadolu Efes“ surinkęs 22 taškus ir 32 naudingumo balus jis pasiekė asmeninius Eurolygos rekordus.

Vėl Edgaras žibėjo ir paskutiniajame Eurolygos atkrintamųjų mače su Pirėjo „Olympiacos“, kai „Žalgirio“ arenoje pelnė 20 taškų ir atkovojo 9 kamuolius.

Vietiniame fronte E. Ulanovas dar vieną titulą nusiskynė su „Žalgiriu“ laimėjęs Karaliaus Mindaugo taurę ir tapęs naudingiausiu turnyro žaidėju.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA