Būtiniausios paslaugos kauniečio namuose | Kas vyksta Kaune

Būtiniausios paslaugos kauniečio namuose

Organizatorių nuotr.

Kaunas tvarkosi – tokiu šūksniu visus pasitinka iš naujo atgimstanti laikinoji sostinė. Laikai čia pasikeitė – miestas modernėja, o kartu vis progresyvesniais virsta ir kauniečiai. Tačiau ko gi namuose labiausiai reikia ar gali prisireikti? Pasistengsime atsakyti trumpai apžvelgdami būtiniausias paslaugas kauniečių namams.

Televizija – pradėkime nuo jau seno, tačiau nuolat tobulėjančio išradimo. Su televizija beveik visi užaugome ir nors galime bandyti neigti, prie jos praleidžiame daugiau laiko nei turėtume. Kokybiškas turinys – filmai, žinios, serialai, koncertai ir daug kitų įdomybių traukia žiūrovus prie mažųjų ekranų.

Dabar televizija jau nebėra tik TV laidų ir programų mišinys, išmanioji televizija leidžia naršyti internete, žaisti žaidimus, žiūrėti įrašus ir visaip kitaip pramogauti. Tiesa, nors skaitmeninė televizija nėra prieinama visiems, kabelinė arba palydovinė – yra. Kauniečių labui dirba ir ne vienas regioninis kanalas bei ryšio operatorius, tad galėsite matyti kanalus, kurių kitose Lietuvos dalyse nėra. Apskritai neturėdami televizijos, prarandate labai daug pramogų ir malonumų. Taip pat neišgirstate svarbios informacijos. Būtent todėl ją turėti – verta, ir šiais laikais, beveik būtina.

Internetas – visos paslaugos po truputėlį keliasi į internetą. Bankai vis labiau tiesiogiai ir netiesiogiai skatina naudoti elektronine bankininkyste, filmai ir serialai vis dažniau žiūrimi internetu, o gausybė įvairios muzikos ir kito turinio, kuris, rodos, yra ranka pasiekiamas – vilioja milijardus vartotojų visame pasaulyje jungtis ir naršyti drauge. Kaunas turi vieną sparčiausių interneto ryšių Lietuvoje, tuo pačiu ir visame pasaulyje.

Įsivesdami šviesolaidinį internetą naujausiais žaidimais, filmais ir pramogomis galite mėgautis sklandžiai ir maloniai. Tačiau, kad neprašautumėte ir nepermokėtumėte, reiktų naudotis nešališkomis paslaugomis. Čia labai naudinga yra žvilgtelti į myPlan siūlomas paslaugas. Nemokamai ir greitai padedantys išsirinkti tinkamiausią planą pagal jūsų gyvenamąją vietą, myPlan specialistai tikrai pagerins jūsų kasdienybę. Žinios ir naujienos greičiausiai sklinda internetu, o kur dar pramogos ir bendravimas. Visa tai neįsivaizduojama be interneto, todėl junkitės ir jūs.

Užsakomosios paslaugos į namus – Kaunas nėra mažas miestas, todėl žmonės turi daug galimybių, apie kurias, galbūt, ne viską žino. Yra daug išmaniajame telefone veikiančių programėlių principų paremtų verslų (arba internetinių), kurie itin palengvina kasdienybę. Naujai į Kauną atsikraustė vienas didžiausių maisto atvežimo tinklų pasaulyje „Wolt“.

Kauniečiams jie gali atvežti mėgiamą picą ar spurgą iš restorano, kuris įprastai maisto nepristato. Neturintiems nuosavo transporto ar mėgstantiems pramogauti mieste – „Taxify“ arba kitos pavežėjimo paslaugos bus nepakeičiamos. O „Barbora“ leis atsikvėpti, jeigu pritrūkote produktų iš prekybos centro arba vengiate juose lankytis. Didžiausia nauda, kad sutaupote savo jėgas ir laiką. To miesto gyventojams labiausiai ir trūksta.

Kauno kortelė – jeigu į darbą, mokslus ar po miestą keliaujate be nuosavo automobilio, viešasis transportas yra pigiausias sprendimas. „Nuolatinis bilietas“ dabar turi kitą pavadinimą – „Kauno kortelė“. Kaunas nuolat atnaujina didelį autobusų, troleibusų ir maršrutinių taksi parką. Gana modernūs ir jaukūs autobusai ir didžiąja dalimi troleibusai, leidžia pasiekti beveik visas miesto dalis už labai mažą kainą. Galite bilietą pildyti fiksuota suma arba įsigyti terminuotą bilietą. Vieno važiavimo suma gausis daug mažesnė nei važinėjant ir mokant už vienkartinį bilietą pas vairuotoją.

Signalizacija ir apsauga

Pagrindinis kauniečio skiriamasis bruožas – tai, kad jo(-s) būstas yra Kaune. Būsto saugojimui lietuviai skiria tikrai per mažai dėmesio. Juk namai yra pati svarbiausia vieta, todėl jos saugumu reikia maksimaliai pasirūpinti. Jeigu yra galimybė, būstą apdrauskite, nelaimės atveju tai tikrai gelbsti. Tačiau svarbu yra įsirengti signalizaciją, ypač, jeigu gyvenate nuosavame name. Įsilaužimą naktį sunku pastebėti, o signalizacijos dėka vagys gali būti išgąsdinti, atbaidyti arba blogiausiu atveju sugauti saugos tarnybos ar policijos pareigūnų. Nedvejokite ir pasirūpinkite savo saugumu, tai – būtina!

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA