Savaitgalio orai pakartos Joninių scenarijų | Kas vyksta Kaune

Savaitgalio orai pakartos Joninių scenarijų

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba 2018/06/29 19:18
R. Tenio nuotr.

Artėjantį savaitgalį orai keisis. Laukiantiems lietaus, ypač šeštadienį, teks dar palūkėti. Tiesa, nuo Skandinavijos priartėję debesys gali šiek tiek palaistyti sausros nualintą žemę, bet tik vietomis ir labiausiai tikėtina, jog popietinėmis valandomis.

Dėl stipraus ir gūsingo (15–20 m/s) šiaurinių krypčių vėjo oro temperatūra gerokai kris žemyn: naktį numatoma 9–14 laipsnių, dieną 17–19, ir tik šalies pietryčiuose galima 20–21 laipsnių šiluma.

Sekmadienio orams didžiausią įtaką turės ties Baltarusija besisukantis žemo slėgio sūkurys. Norėtųsi, kad jis pagaliau atneštų ilgesnio, sodresnio lietaus Dzūkijai bei Suvalkijai ir panaikintų labai didelį gaisrų pavojų miškuose. Alytaus miškuose sausra tęsiasi net nuo gegužės 14 dienos, čia ne vieną kartą buvo fiksuotas ir rekordinis miškų gaisringumo rodiklis. Pastarąjį šiek tiek sumenkino savaitės pradžios lietūs ir nukritusi temperatūra, bet pastarosiomis dienomis rodiklis vėl šoktelėjo aukštyn. Verta priminti, jog daugelyje Pietų Lietuvos miškų ir kai kur šalies šiaurėje laikosi aukščiausia, penkta, gaisringumo klasė, todėl patariame vengti apsilankymo miškingose vietovėse.

Sekmadienį ciklono debesys turėtų padengti beveik visą Lietuvos teritoriją. Pirmiausia lietūs prapliups kraštiniuose rytiniuose rajonuose, o dienai įsibėgėjant jie pasieks ir šalies centrinius regionus. Panašu, kad iki vakaro palis ir šalies pietuose, deja, nedaug. Naktis bus truputį vėsesnė nei šeštadienio, o ir dieną pasigesime šilumos – termometrai rodys vos 15–17, o lyjant rytiniuose rajonuose – 13–14 laipsnių. Vis dar pūs žvarbokas šiaurys. Išsiruošusiems į šventinius renginius patartina šilčiau apsirengti ir nepamiršti apsaugos nuo lietaus.

Gausesnis lietus numatomas liepos 2-osios naktį. Panašu, kad šįkart lietaus debesims keliaujant į vakarus, smarkiau lis šalies pietiniuose ir centriniuose rajonuose. Naktį oras atvės iki 8–13, dieną, pro plonėjančius debesis švystelėjus saulei, bus keliais laipsniais šilčiau nei sekmadienį. Sodresnis lietus pirmadienio dieną prašniokš Žemaitijoje.

Nors popietinis lietus į kai kuriuos rajonus dar gali užsukti, vis dėlto nuo antradienio gamta dar turėtų mus pamaloninti ir vasariška šiluma, ir saule.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA