Aiškėja, kas įsikurs naujai statomame „Magnum“ verslo centre | Kas vyksta Kaune

Aiškėja, kas įsikurs naujai statomame „Magnum“ verslo centre

„Vičiūnų grupės“ nuotr.

Kaip informuojama „Vičiūnų grupės“ pranešime spaudai, vieno moderniausių Lietuvoje verslo centrų „Magnum“ statyboms įgaunant pagreitį, su banku „Luminor“ pasirašyta sutartis dėl patalpų nuomos šiame komplekse.

Užims du aukštus

Banko patalpos bus išsidėsčiusios per du biurų pastato aukštus ir iš viso užims 1100 kv. m. Pirmame aukšte 500 kv. m plote 2019 m. pabaigoje įsikurs klientų konsultacijų centras, o antras aukštas bus skirtas verslo klientų poreikiams.

„Sprendimą įsikurti „Magnum“ lėmė šio biurų komplekso vieta ir būsimojo pastato privalumai. Lokacija itin patraukli – miesto centras, Nemuno pakrantė ir svarbiausia Kauno verslo arterija virstantis Karaliaus Mindaugo prospektas.

Labai svarbios ir techninės verslo centro savybės: erdvių efektyvumas, moderniausi inžineriniai sprendimai, pastato infrastruktūra. Įsikurdami naujose vietose daug dėmesio skiriame aplinkosaugos sprendimams, darbuotojų komfortui, todėl čia diegiamos inovacijos mums puikiai tiko“, – teigė „Luminor“ banko vadovas Andrius Načajus.

„Magnum“ projektą vystančios „Vičiūnų grupės“ vadovas Šarūnas Matijošaitis sako, kad biurų kompleksas projektuotas orientuojantis būtent į didžiųjų įmonių poreikius.

„Luminor“ atėjimas byloja, jog „Magnum“ tenkina stambiųjų kompanijų lūkesčius – dideli biurų plotai viename aukšte, lokacija centre ir patogus susisiekimas su kitomis miesto dalimis. Ne mažiau svarbios ir bendrosios korporatyvinės vertybės – biuro tvarumas, „žaliosios“ technologijos, dėmesys darbuotojų poreikiams ir atsakinga plėtra“, – teigė Š. Matijošaitis.

Kaune – biurų rinkos sprogimas

Nuomos sandoriui tarpininkavusios tarptautinės nekilnojamojo turto (NT) konsultacijų bendrovės „Newsec“ Tarpininkavimo paslaugų grupės vadovė Jurgita Šilaikytė atkreipia dėmesį, kad pernai Kaune atidaryti biurai rinką papildė 43 tūkst. kv. m modernios erdvės, o iki 2019 m. pabaigos turėtų būti įrengta dar 17 biurų pastatų. Manoma, kad būtent miesto širdyje atsidarysiantis „Magnum“ taps prestižiškiausiu iš naujųjų biurų.

„Į Kauną ir jo rajoną ateinančios ir modernaus biuro ieškančios užsienio kapitalo bendrovės bei auganti miesto ekonomika paskatino NT plėtotojus čia vystyti aukščiausios klasės biurus. 2018 m. mieste atidaromi pirmieji A klasės verslo centrai lėmė, kad Kaunas prisijungė prie patraukliausių Baltijos šalių miestų ketvertuko biurų segmente.

Nuomininkai vis dažniau ieško tvarių bei gamtai draugiškų biuro sprendimų, profesionalaus erdvės valdymo, leidžiančio susikoncentruoti į pagrindinę įmonės veiklą, ir galimybės vykdyti horizontalią komunikaciją tarp darbuotojų. Visus šiuos kriterijus atitinkantis „Magnum“ yra idealus pasirinkimas tokioms įmonėms“, – sako J. Šilaikytė.

Vaiduoklio vietoje atvers istorines erdves

Pasak „Vičiūnų grupės“ vadovo, objekto transformacija iš Kauno širdį tris dešimtmečius darkiusių „Respublikos“ griuvėsių į modernią ir veržlią erdvę įkūnija „Magnum“ bei jo nuomininkų vertybes. Tuo pat metu neužmiršta ir šio kvartalo autentika – bus respektuota istorinė pro sklypą kadaise besidriekusi Spaustuvininkų gatvelė, atsivers daugelio jau užmiršta Karmelitų gatvė.

„Komplekse įsikurs ir pagrindinė „Vičiūnų grupės“ būstinė – tai daugeliui nuomininkų svarbi garantija dėl pastato kokybės bei įgyvendinimo terminų. Intensyviai tariamės ir su kitomis „Magnum“ privalumais susidomėjusiomis stambiomis įmonėmis – neabejoju, kad plotas netruks užsipildyti nuomininkais“, – atskleidžia Š. Matijošaitis.

Modernūs sprendimai ir įvairaus profilio verslai

„Magnum“ verslo centrą sudarys du tarpusavyje sujungti 12 ir 8 aukštų pastatai, kurių bendras plotas – 21 000 kv. m. Biurų centras atitiks A+ energinę klasę, jame diegiamos inovatyvios inžinerinės ir pastato valdymo sistemos. Čia taip pat veiks „žaliosios“ technologijos: šildymui ir vėdinimui bus naudojami atsinaujinantys energijos šaltiniai, automatiškai reguliuojamas taupusis LED apšvietimas, autonomiškai valdomi biuro kaštai.

„Magnum“ verslo bokštuose su vaizdu į Nemuno salą bei miesto centrą įsikurs biurai, tuo tarpu daugiau nei 2200 ploto kv. m pirmame aukšte veiks bankas, kavinės ir kitos darbuotojams bei svečiams skirtos paslaugų vietos. Antrame aukšte bus įrengtos universalios pagal poreikį transformuojamos konferencijų salės.

Atsižvelgiant į vis didesnį kauniečių polinkį darban keliauti alternatyviais būdais, „Magnum“ darbuotojams bus įrengta 80 vietų dviračių saugojimo aikštelė su dušais bei persirengimo kambariais. Tuo tarpu elektromobilių savininkai savo transporto priemones įkraus komplekse veiksiančiose įkrovimo stotelėse. Po verslo centru įrengta viena didžiausių dviaukščių požeminių automobilių stovėjimo aikštelių Kaune.

Šiuo projektu 2019 m. bus baigtas Kauno centro architektūrinis ansamblis tarp Laisvės alėjos, „Akropolio“ ir „Žalgirio“ arenos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA