Nauji autobusiukai – dar trims Kauno rajono mokykloms | Kas vyksta Kaune

Nauji autobusiukai – dar trims Kauno rajono mokykloms

Kauno raj. savivaldybės inf. 2018/06/28 21:47
krs.lt

Kauno rajono savivaldybės taryba pritarė šiemet Švietimo ir mokslo ministerijos Kauno rajono savivaldybei skirtus 3 geltonuosius autobusus perduoti Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijai, Zapyškio ir Lapių pagrindinėms mokykloms.

Zapyškio pagrindinė mokykla ir Lapių pagrindinė mokykla gaus 19 vietų autobusiukus „Volkswagen Crafter“.

„2018 m. likvidavus Zapyškio pagrindinės mokyklos Altoniškių skyrių, Zapyškio lopšelį-darželį ir įvykus mokyklos vidaus struktūros pertvarkai, būtina užtikrinti besimokančių pagal priešmokyklinio ugdymo programas mokinių, kurie turėjo pakeisti įstaigą, pavėžėjimą“, – mokyklų pasirinkimą aiškino Kauno rajono savivaldybės administracijos Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėja Irena Marcinkevičienė.

Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijai bus perduotas „Iveco Daily 50C15“. Juo į gimnaziją bus pavėžėjami toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenantys mokiniai, kurie čia turės mokytis, nes 2017 m. Kačerginės pagrindinė mokykla buvo pertvarkyta į pradinę.

Kauno rajono savivaldybėje į įvairių tipų švietimo įstaigas vežama per 3200 mokinių, iš jų apie 80 – į papildomo ugdymo sporto ir meno mokyklas.

2017–2018 mokslo metais Kauno rajono mokyklos valdė 29 autobusiukus, iš jų 16 gauti iš Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerijos, o 13 – įsigyti Savivaldybės biudžeto lėšomis. Mokykliniais ir geltonaisiais autobusais šiais mokslo metais buvo pavėžėjama per 30 proc. rajono mokinių.

Savivaldybės biudžeto lėšomis dar šiais metais planuojama įsigyti M2 klasės 19+1 sėdimų vietų mokyklinį autobusą.

Siekiant užtikrinti mokinių saugumą, nuo 2016 metų visuose naujuose autobusuose įrengti alkoblokai, atitinkantys Europos Sąjungos standartus. Prieš užvesdamas variklį, vairuotojas turi pasitikrinti blaivumą transporto priemonėje sumontuotu alkoholio tikrintuvu. Jei bus aptinkama alkoholio, pasukus užvedimo raktą, variklis neužsives.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA