„Žalgirio“ arenoje pradėtas tyrimas dėl neįgaliųjų diskriminacijos | Kas vyksta Kaune

„Žalgirio“ arenoje pradėtas tyrimas dėl neįgaliųjų diskriminacijos

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Lygių galimybių kontrolierė Agneta Skardžiuvienė pradėjo tyrimą dėl galimai netinkamo Žalgirio arenos pritaikymo asmenims su judėjimo negalia. Kaip nurodoma Lygių galimybių kontrolieriaus tarnybos pranešime spaudai, tyrimas buvo pradėtas gavus informaciją apie tai, kad „Žalgirio“ arenoje organizuojant renginius ir sporto varžybas nėra atsižvelgiama į asmenų su judėjimo negalia poreikius.

Informaciją pateikęs asmuo tvirtino, kad po neseniai atliktos arenos rekonstrukcijos neįgaliesiems skirtų vietų buvo sumažinta, o vietoj jų įrengta VIP „Ramirent Premium klubo“ narių zona.

Šiuo metu, pasak jo, sporto rungtynes norintiems stebėti neįgaliesiems vietos yra skiriamos arenos kampuose, kur matomumą riboją priekyje sėdintys ir vaizdą užstojantys žiūrovai.

Taip pat įsigyti bilietus galima tik viename sektoriuje, nors interneto svetainėje pateikiamuose arenos žiūrovų vietų planuose pavaizduota daugiau neįgaliesiems pritaikytų vietų. Galimybė įsigyti bilietus neįgaliųjų vietose ne sporto renginių metu visai nenumatyta.

Lygių galimybių įstatymas numato, jog paslaugų teikėjai privalo visiems vartotojams sudaryti vienodas sąlygas gauti tokias pačias paslaugas, nepaisant jų negalios. Kontrolierė paprašė arenos vadovą pateikti įrodymus, kaip teikiant paslaugas yra užtikrinama, kad asmenims su judėjimo negalia sudaromos lygiavertės sąlygos stebėti renginius.

Taip pat prašoma patikslinti, kodėl arenos planuose pavaizduota daugiau vietų neįgaliesiems nei jų parduodama iš tikrųjų bei kokių priemonių imamasi siekiant užtikrinti, kad visi arenoje organizuojami renginiai (ne tik sporto) būtų prieinami ir žmonėms su judėjimo negalia.

A. Skardžiuvienė teigia, kad visi pastatai, kuriuose teikiamos visuomeninės paslaugos, privalo būti visapusiškai pritaikyti neįgaliesiems. Arenos vadovas atsakymus turi pateikti iki liepos 2 d., o tyrimą pabaigti planuojama iki rugpjūčio vidurio.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA