Kauno menininkė kviečia pasijuokti ir įsikvėpti iš kasdienybės (foto) | Kas vyksta Kaune

Kauno menininkė kviečia pasijuokti ir įsikvėpti iš kasdienybės (foto)

Greta Liutkutė 2018/06/27 20:50
Organizatorių nuotr.

Jei muša, tai myli. Apie ką pagalvojote? Jaunos Kauno grafikos dizainerės Ramunės Barkauskaitės projektas RAMU šiuo atveju galvoja apie ir plaktuką ir mėsą.

Meno namuose „Nyčės ūsai“ duris atvėrė pirmoji RAMU skaitmeninių estampų (angl. digital print) paroda „Padėk panešti“, kurioje R. Barkauskaitė dalinasi savo netikėtais ir paradoksaliais atradimais iš mus supančios kasdienybės. Pavyzdžiui, tai, kas vieniems atrodo kaip teniso raketė, Ramunei tampa čempioniška pusryčių kiaušiniene. Miško ir sodo uogas Ramunė sugrūda į vasarišką faršą malančią mėsmalę, o diskotekos rutulį Ramunė geriausiai mato mokyklinio gaublio rėme.

„Kaunas pastaraisiais metais yra tikrame virsme: jis atgimsta naujomis spalvomis, margomis sienomis, netikėtumais ir drąsiomis idėjomis. Miestas pagaliau atsiskleidžia kaip palanki vieta plaukti prieš srovę ir dekoratyvumą jį keičiant ar papildant konceptualumu, paradoksais bei tiesmukiškumu. Mane vis labiau žavi Kauno kūrybinė scena, todėl ir surengti čia ryškią, drąsią ir galbūt net kiek vulgaroką parodą nebėra baisu“, – teigia R. Barkauskaitė.

Savo darbuose RAMU taip pat skatina dialogą su aplinka, kviečia neskubėti, atrasti netikėtus momentus ir šiek tiek pasišaipyti iš gyvenimo, o atrastas idėjas ir paradoksus ji paryškina spalvomis, grafika ir konceptą vainikuojančiais pavadinimais. Jei pridėti spalvų patys ir nemokate, tai bent išmokti atrasti netikėtumų kasdienybėje Ramunės darbai tikrai padės!

Ramunės Barkauskaitės paroda „Nyčės ūsuose“ veiks iki liepos 18 d. Ramunės kūrybą galite stebėti ir Facebooke bei Instagrame.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA