Skelbiamas geriausių Lietuvos restoranų topas: šuolį aukštyn padarė garsiausi Kauno restoranai | Kas vyksta Kaune

Skelbiamas geriausių Lietuvos restoranų topas: šuolį aukštyn padarė garsiausi Kauno restoranai

Asociatyvi

Trečius metus iš eilės vykstantis Gero maisto akademijos narių balsavimas „30 geriausių restoranų“ projekte baigėsi ir jau yra aiškus šių metų trisdešimtukas.

Birželio 28 dieną paaiškės aukščiausias vietas užėmę restoranai, o iki tos dienos kasdien projekto organizatorių „Facebook“ paskyroje skelbiami į trisdešimtuką patekę konkurso dalyviai.

Antradienį dėmesys krypo į 13-ąją vietą užėmusį restoraną iš Kauno „Monte Pacis“. Tai yra labai ryškus kilimas šiemet – netgi per 10 pozicijų, nes praėjusiais metais restoranas puikavosi 23-ąja vieta. Panašu, kad restorano šeimininkė ir pagrindinė someljė Indra Ramanauskienė nė kiek nesuklydo virtuvės vairą atiduodama labai perspektyviam naujosios Lietuvos šefų kartos atstovui – Rokui Vasiliauskui.

Žemiau tope rikiuojasi ir dar du Kauno restoranai – trisdešimtuko trečius metus neapleidžia 22-oje vietoje esantis „uoksas“ bei keliais laipteliais žemiau esantis, 24-oje vietoje debiutuojantis „Ieti“.

Kauniečiai vis dar laukia ir „Nüman“ pasirodymo – praėjusiais metais kritikai itin gerai įvertino restoraną, šis užėmė trečiąją vietą.

Projektą „30 geriausių restoranų“ organizuoja Gero maisto akademija kartu su Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacija, Lietuvos restoranų vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacija bei žurnalu „Geras skonis“.

Sudarant geriausių šalies restoranų reitingą labiausiai yra vertinamas restoranų maistas ir kaip jis patiekiamas. Tai sudaro 70% bendro restoranui skiriamo balo. Vertinant maistą ir jo patiekimą ekspertai atsižvelgia į virtuvės savitumą, meniu pasirinkimą, ingredientus ir kt., 10% skiriamo balo sudaro gėrimų meniu įvertinimas, 10% skiriamo balo sudaro aplinkos vertinimas ir galiausiai 10% skiriamo balo sudaro aptarnavimo kokybės įvertinimas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA