Nežymėtą Kauno policijos automobilį „pažymėjo“ tepalo bomba | Kas vyksta Kaune

Nežymėtą Kauno policijos automobilį „pažymėjo“ tepalo bomba

„Facebook“ grupės „Kur stovi policija Kaune“ nuotr.

Antradienį socialiniame tinkle kauniečiai pasidalijo nemenką įtūžį policijos atžvilgiu demonstruojančiu vaizdu. Pažeidėjus „po priedanga“ fiksuojantis nežymėtas policijos automobilis buvo brutaliai „pažymėtas“ tepalais.

Kaip „Kas vyksta Kaune“ sakė Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Komunikacijos poskyrio vyresnioji specialistė Justina Kazragytė, incidentas užfiksuotas antradienį, 11.45 val.

Kėdainiuose, Basanavičiaus gatvėje, vykdant vairuotojų leistino greičio kontrolę kliuvo skiriamaisiais ženklais nepažymėtam tarnybiniam policijos automobiliui „Volkswagen Caddy“.

J. Kazragytė pažymėjo, kad nenustatyti asmenys iš pravažiuojančios transporto priemonės į pareigūnų mašiną sviedė maišelį su tepalais. Tamsi tepi medžiaga ištiško ant galinio „Volkswagen Caddy“ stiklo, užteršė galinę dalį.

Įranga sugadinta nebuvo, šiuo metu pareigūnai ieško iš incidento vietos pasišalinusių vandalų. Kauno apskrities VPK atstovė pridūrė, kad asmenys važiavo mėlynu „Ford Mondeo“ automobiliu be valstybinių numerių – kaltininkai dar nenustatyti.

Policijos ekipažo dažytojų atžvilgiu pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR baudžiamojo kodekso 284 str. dėl viešosios tvarkos pažeidimo. Už šią nusikalstamą veiką gresia laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Socialiniuose tinkluose įvykis netruko sulaukti įvairių kauniečių reakcijų. Vieni džiaugėsi pareigūnams iškrėstu piktu pokštu, skleidė „taip jiems ir reikia“ tipo replikas.

Kiti mėgino protinti, kad policijos technika nupirkta už visų mokesčių mokėtojų pinigus ir vandališkas jos gadinimas netiesiogiai pakerta visuomenės gerovę.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nežymėtu „Volkswagen Caddy“ dirbantys pareigūnai su sunkumais susiduria ne pirmą kartą. „BMW“ vairuotojai praėjusių metų rudenį pakeltais variklio dangčiais blokavo greičio fiksavimo įrangą neva remontuodami savo automobilius. Policininkams dėl to teko keisti darbo vietą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA