Kaune įsigijęs padangą, nemaloniai nustebo: baisu net pagalvoti, kas galėjo nutikti | Kas vyksta Kaune

Kaune įsigijęs padangą, nemaloniai nustebo: baisu net pagalvoti, kas galėjo nutikti

„Facebook“ grupės „Moto klubas“ nuotr.

„Kas vyksta Kaune“ redakciją pirmadienį pasiekė pusę Lietuvos aprėpianti istorija. Motociklo padangą iš įmonės Kaune įsigijęs ir paštu ją gavęs šilutiškis naujo „apavo“ kelyje taip ir neišbandė – gumoje išsižiojo stambūs įtrūkimai.

Kaip socialinio tinklo grupėje „Moto klubas“ pasakojo Elidijus, padangą jis pirko iš Kaune veikiančios bendrovės „Motodalys“, kuriai vadovauja Aleksandras Nikonovas.

Į Šilutę atkeliavus įpakuotam siuntiniui, vyras patraukė montuoti padangos, o tik jai atsidūrus ant rato pastebėjo protektoriaus ir šoninės padangos dalies įtrūkius. Ypač gilus buvo pastarasis.

„Paskambinus pardavėjui apkaltino, kad aš pats sugadinau padangą ir neva mėginu apgauti, pinigų negražins ir t. t. (…) Esmė ne pinigų grąžinimas, bet faktas, kad jei aš ją būčiau uždėjęs ir pasivėžinęs vienas ar su drauge, bijau net pagalvoti, kas galėjo nutikti“, – mintimis dalinosi šilutiškis.

Apdairūs „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai netruko nustatyti minėtų „įtrūkių“ kilmės ir išaiškinti brokuotų padangų kelią į Kauną. „Pagal tai, koks yra brokas, matosi, kad ši padanga iš konteinerių, stovinčių Vokietijoje prie gamyklos ir logistikos sandėlių“, – portalui tvirtino ten gyvenantis, „Continental“ įmonėje dirbantis kaunietis Romas.

„Senas, brokuotas padangas darbininkai pjauna peiliu ir meta i konteinerį – jis vėliau yra vežamas į Hanoverį, kur pardavimui netinkamos padangos perdirbamos“, – aiškino vyras.

Prie tų konteinerių, anot Romo, vakarais stoviniuoja autobusiukai su lietuviškais, lenkiškais ir rumuniškais numeriais. Kadangi apsaugos prie talpų nėra, padangas interesantai tiesiog kraunasi ir išsiveža. „Esame vaizdo stebėjimo kameromis atsekę kelis tokius veikėjus“, – tikino skaitytojas.

Romo teigimu, brokuota padanga atkeliavo iš tokių konteinerių / Skaitytojo nuotr.

Jeigu parduodama brokuota padanga, anot kauniečio, padangų gamintojai ją keičia be jokių pretenzijų. O tai, kad UAB „Motodalys“ vadovas iš karto atsisakė keisti prekę esą rimtas požymis, jog minėta įmonė užsiima nurašytų padangų realizavimu.

„Ne visas padangas fabriko darbininkai perpjauna kiaurai – spėju, kad Lietuvoje jos šiek tiek paklijuojamos, restauruojamos ir parduodamos“, – „Kas vyksta Kaune“ sakė vyras, atkreipęs dėmesį ir į trūkusios padangos kainą.

Elidijui eksploatacinė transporto priemonės dalis atsiėjo 57 eurus. Romo teigimu, motociklui skirtų „Michelin“ padangų tokiomis kainomis tiesiog nebūna – prasideda nuo 100 eurų, senesnio modelio gaminiai ar likučiai kartais išparduodamo po 80-100 eurų.

„Kas vyksta Kaune“ žurnalistams paskambinus rekvizitai.lt nurodytu UAB „Motodalys“ vadovo A. Nikonovo numeriu, atsiliepęs vyras komentuoti situaciją atsisakė.

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA