Prie Kauno marių nuvykusi kaunietė buvo šokiruota | Kas vyksta Kaune

Prie Kauno marių nuvykusi kaunietė buvo šokiruota

Portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojų nuotr.

Šeštadienio pavakarį į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją kreipėsi kaunietė. Atvykusi pasigrožėti prie vandens telkinio, moteris nufotografavo žadą atimančius, ne itin maloniai atrodančius vaizdus.

[galerija kiek=”4″]

„Ar normalu, jog Kauno marių regioniniame parke krantus skalauja toks vanduo?“, – rašė skaitytoja, atsiuntusi užfiksuotą kraštovaizdį minėtoje vietoje. Fotografijose matyti žalsvas Kauno marių vanduo bei tokios pat spalvos nešvarumai, išplukdyti į pakrantę, sako ji.

Moters teigimu, aplink tvyro ir siaubingas kvapas, primenantis sugedusią žuvį. „Užsukome pasigrožėti vaizdu, bet kraštovaizdis šokiravo, o ką jau kalbėti apie kvapą, kurį uodžiant, pradeda pykinti“, – nemaloniai nuteikusiais įspūdžiais dalijasi kaunietė.

Primename, kad atšilus orams prasideda vadinamasis vandens „žydėjimas“. Dažniausiai toks reiškinys nutinka liepos-rugpjūčio mėnesiais. Vanduo „nusidažo“ žalsvai dėl dumblių, o toks reginys stebimas maždaug 2-3 savaites. Pasak specialistų, „žydintis“ vanduo gali būti pavojingas alergiškiems ar žaizdų ant kūno turintiems poilsiautojams bei vaikams maudynių metu.

Dėkojame portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojams, kad dalijatės Kauno miesto ir jo apskrities aktualijomis. Jei norite pranešti naujieną, rašykite el. paštu: kaunas@kasvyksta.lt.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA