Skubėjo į savaitgalį: Kauno pareigūnams per vakarą įkliuvo per pusšimtį pažeidėjų | Kas vyksta Kaune

Skubėjo į savaitgalį: Kauno pareigūnams per vakarą įkliuvo per pusšimtį pažeidėjų

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Penktadienio pavakarę Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) pareigūnai, bendradarbiaudami su kolegomis iš Lietuvos kelių policijos tarnybos, Kaune ir Kauno rajone vykdė ne viešą policinę priemonę. Nors priemonės metu tikrinta, kaip vairuotojai laikosi Kelių eismo taisyklių, didžiausias dėmesys skirtas transporto priemonių vairuotojams, kurie viršija maksimalų leistiną greitį.

Priemonės metu iš viso nustatyti 64 KET pažeidimai, iš jų 42 leistino greičio viršijimo atvejai ir 22 kiti vairuotojų padaryti pažeidimai. 24 vairuotojai viršijo greitį nuo 21 iki 30 km/h, 15 vairuotojų nuo 31 iki 40 km/h, 1- nuo 41 iki 50 km/h, 2 – daugiau kaip 50 km/h.

Priemonės metu nustatytas vienas asmuo, neturintis teisės vairuoti, tačiau vairavęs transporto priemonę, vienam dviratininkui nustatytas vidutinis girtumo laipsnis – 1,80 prom. Dar devyni vairuotojai užfiksuoti, kurie vairuodami naudojosi mobilaus ryšio priemonėmis, nesinaudodami laisvų rankų įranga. Taip pat nustatyta dar 10 kitų įvairių vairuotojų padarytų KET pažeidimų, susijusių saugos diržų segėjimu, automobilio priekinių ir šoninių stiklų tamsinimu ir kt.

„Privalome tapti sąmoningesni ir suvokti, jog kelyje esame ne vieni. Viršydami greitį, ar kitaip pažeisdami Kelių eismo taisykles, kiekvienas pažeidėjas rizikuoja ne tik savo, bet ir kitų eismo dalyvių sveikata ar net gyvybe. Neskubėkime, saugokime save ir kitus“, – primena Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Kauno apskrities policija ragina vairuotojus laikytis Kelių eismo taisyklių, būti drausmingiems kelyje bei linki saugaus kelio! Tik kartu rūpindamiesi savo ir kitų saugumu laimingai pasieksime kiekvienos kelionės tikslą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA