„Happspace“ erdvėse įsikūrė įmonė iš Nyderlandų: viliasi, kad specialistams nereiks palikti Lietuvos | Kas vyksta Kaune

„Happspace“ erdvėse įsikūrė įmonė iš Nyderlandų: viliasi, kad specialistams nereiks palikti Lietuvos

R. Tenio nuotr.

Penktadienio popietę #happspace_bankas ūžė nuo susirinkusių svečių – biuro atidarymą bendradarbystės erdvėse šventė Nyderlandų programinės įrangos kūrėjas „Hyarchis“.

Prieš atidarymo vakarėlį #happspace_bankas viršutiniame aukšte vyko oficialus „Hyarchis“ vadovybės susitikimas su Nyderlandų prekybos ir vystymo ministre Sigrid Kaag bei būriu informacinių technologijų (IT) sektoriaus investuotojų.

Praėjus susitikimui, atmosfera išlaisvėjo ir „Hyarchis“ plačiai atvėrė naujojo biuro duris. Pirmajame „Happspace“ aukšte įsikūrusi kavinė-baras „Holas“ pasirūpino gėrimais ir jaukia atmosfera, o susirinkę svečiai maloniai šnekučiuodamiesi dalijosi įspūdžiais ir lūkesčiais.

Renginio dalyviams susibūrus „Hyarchis“ patalpose, prie įmonės atvykimo į Lietuvą prisidėjęs verslo sektoriaus užsienio investuotojų Lietuvoje konsultantas Adriaan Hoogduijn tarė sveikinimo žodį ir džiaugėsi „Hyarchis“ sprendimu veiklą plėsti Kaune ir dėkojo partneriams „Kaunas IN“ bei „Invest Lithuania“, kurie padėjo, jog įmonės atėjimas į šalį praeitų sklandžiai. A. Hoogduijn teigimu, „Hyarchis“ jau pradeda įsilieti į šalies gyvenimą, yra numatę bendradarbiavimo su vietiniais universitetais (VDU, KTU, Mykolo Romerio universitetas) projektus.

Pasisakė ir „Kaunas IN“ vadovas Tadas Stankevičius – jis džiaugėsi, jog miestas gali pasigirti dar viena tarptautine įmone, savo plėtrai pasirinkusia Kauną. „Miestas dabar išgyvena tikrai stiprų pokyčių laikotarpį ir visos naujos idėjos ir investicijos yra laukiamos. Gera matyti dar vieną tarptautinę bendruomenę, kuriančią savo ateitį čia, Kaune. Tai ir formuoja šiuo miesto veidą“, – kalbėjo T. Stankevičius.

Po kalbos sekė ir dovanos – „Kaunas IN“ vadovas „Hyarchis“ direktoriui Andre van der Doelen perdavė Kauno miesto vėliavą ir linkėjo, jog ši dar ilgus metus puoštų biuro patalpas.

„Happspace“ bendradarbystės ir nedidelių biurų erdves įmonės įsikūrimui Lietuvoje pasirinkusios „Hyarchis“ vadovas teigė, jog Kaunas plėtrai tiko dėl kelių priežasčių, tačiau viena svarbiausių – čia dirbantys geri specialistai. „Mes girdime, jog lietuviai vyksta ieškoti laimės į kitas šalis – darbams renkasi Norvegiją, Jungtinę Karalystę, Airiją. Noriu pabrėžti, jog mūsų tikslas – kuo daugiau specialistų, liekančių dirbti ir gyventi Lietuvoje“, – viliasi Lietuvą vizitų metu jau spėjęs pamilti A. van der Doelen.

„Hyarchis“ istorija siekia dar praėjusį tūkstantmetį. Aštunto dešimtmečio viduryje veiklą pradėję kaip dokumentų tvarkymo programinės įrangos tiekėjai, šiandien „Hyarchis“ gali pasiūlyti visapusišką įmonės turinio valdymą užtikrinančią įrangą. Šioje srityje Nyderlanduose pirmaujanti bendrovė jau kurį laiką planavo plėstis į Šiaurės Europą bei Baltijos jūros regiono valstybes, o Kaunas tapo puikiu plėtros atspirties tašku.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA