Kaune kumščiais švaistęsis estas sulaukė nuospredžio: laukia neatlygintini darbai | Kas vyksta Kaune

Kaune kumščiais švaistęsis estas sulaukė nuospredžio: laukia neatlygintini darbai

Kauno apygardos teismo inf. 2018/06/15 15:05
Asociatyvi SXC nuotr.

Birželio 15 d. Kauno apygardos teismas paskelbė nuosprendį 37-erių Estijos piliečiui M. S., sumušusiam tariamai netinkamai vairavusį lietuvį.

M. S. buvo kaltinamas tuo, kad 2017 m. spalio 5 d. viešoje vietoje, Islandijos pl. ir Jonavos g. sankryžoje Kaune, nesilaikydamas elementarių moralės ir elgesio normų, demonstruodamas nepagarbą aplinkiniams, kitų asmenų akivaizdoje dėl menkavertės dingsties, kerštaudamas dėl to, kad nukentėjusysis prieš tai tariamai netinkamai vairavo transporto priemonę, tyčia mažiausiai trimis rankų smūgiais sudaužė automobilio kairės pusės priekinių durelių stiklą, po to tyčia rankomis sudavė mažiausiai aštuonis smūgius automobilio vairuotojui į galvą ir mažiausiai keturis kartus kojomis spyrė į automobilio vairuotojo dureles.

Šiais nusikalstamais veiksmais M. S. sunkiai sutrikdė nukentėjusiojo sveikatą (jis dėl patirtos akies traumos prarado 30 procentų bendro darbingumo) ir dėl chuliganiškų paskatų, viešoje vietoje įžūliu elgesiu ir vandališkais veiksmais demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką.

Kaltinamasis savo kaltę pripažino visiškai, teigė pats pažeidęs Kelių eismo taisykles, o po to netinkamai sureagavęs į kelyje kilusią konfliktinę situaciją. Labiausiai gailisi dėl to, kad nukentėjusiajam neiškvietė medicinos pagalbos. Nukentėjusysis teigė pretenzijų estui neturintis – šis atsiprašęs ir žalą jam atlyginęs, tačiau nuoskaudą dėl iš dalies prarasto regėjimo tebejaučiantis.

Išnagrinėjęs visus byloje surinktus įrodymus, teismas M. S. pripažino kaltu ir skyrė jam galutinę subendrintą bausmę – laisvės apribojimą dvejiems metams, įpareigojant jį per šešis mėnesius nuo nuosprendžio įsiteisėjimo dienos neatlygintinai išdirbti 150 valandų sveikatos priežiūros, globos ir rūpybos įstaigose ar nevalstybinėse organizacijose, kurios rūpinasi neįgaliais, nusenusiais ar kitais pagalbos reikalingais žmonėmis, ir pradėti dirbti. Nuosprendis dėl laisvės apribojimo bausmės bus perduotas vykdyti Estijos Respublikai.

Per 20 dienų nuo paskelbimo nuosprendis dar gali būti skundžiamas Lietuvos apeliaciniam teismui per Kauno apygardos teismą.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA