Kaunas ruošiasi sutikti karalių: paaiškėjo, kada žengs Laisvės alėja | Kas vyksta Kaune

Kaunas ruošiasi sutikti karalių: paaiškėjo, kada žengs Laisvės alėja

LR Prezidentūros / R. Dačkaus nuotr.

Lietuvoje su valstybiniu vizitu birželio 13–15 dienomis viešintis Nyderlandų karalius Willemas-Alexanderis jau rytoj aplankys Kauną, kur atidengs kilniam tautiečiui skirtą paminklą. Norintieji išvysti monarchą jau gali planuoti laiką pagal preliminarią dienotvarkę, o aukštą svečią lydės ir Dalia Grybauskaitė.

Kaip vakar skelbta portale „Kas vyksta Kaune“, į Lietuvą Nyderlandų karalius atvyksta lydimas užsienio reikalų ir prekybos ministrų bei gausios verslo delegacijos, kurioje per 40 didžiausių Nyderlandų energetikos kompanijų atstovų.

Vakar D. Grybauskaitė su Willemu-Alexanderiu aptarė šalių gynybinio, ekonominio bendradarbiavimo ir socialinės paramos klausimus, šiandien mini Gedulo ir vilties dieną, o rytoj atvyks į laikinąją sostinę.

Ryte Vilniuje dar spėję padėti vainikus žuvusiems už Lietuvos nepriklausomybę ir užsukti į dvišalį energetikos forumą, popiet šalies vadovė su Nyderlandų karaliumi jau žygiuos Laisvės alėja. Pagrindinėje Kauno gatvėje 15.30 val. numatytas paminklo Nyderlandų diplomatui Janui Zwartendijkui atidengimas.

Kaip savo „Facebook“ paskyroje dalinosi miesto vicemeras Simonas Kairys, šviesų instaliacija atnaujintoje alėjos dalyje ties buvusiu Turizmo informacijos centru (Laisvės al. 36) jau parengta įjungimui – rytoj „šis objektas (…) pradės savo gyvenimą“.

Šviesos skulptūra netoli Soboro sužibs jau rytoj / S. Kairio „Facebook“ paskyros nuotr.

Nyderlandų garbės konsulo pareigas Kaune ėjęs J. Zwartendijkas, dirbdamas išvien su Čiune Sugihara, išgelbėjo iki 10 tūkst. Lietuvos ir Lenkijos žydų. Jiems išduotos vizos į Nyderlandų karalystei priklausiusią Kiurasao salą, kurios buvo teisėtos kartu su Japonijos tranzitinėmis vizomis.

Po vizito Kaune, nuo šio regiono aukšti svečiai per daug nenutols – 18.15 val. D. Grybauskaitė ir Willemas-Alexanderis aplankys daugiašaliame NATO batalione Rukloje dislokuotus Nyderlandų karius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA