Kaune įkliuvo sukčiai iš Panevėžio: tiesiog pasiėmė kompiuterių už kelioliką tūkstančių eurų | Kas vyksta Kaune

Kaune įkliuvo sukčiai iš Panevėžio: tiesiog pasiėmė kompiuterių už kelioliką tūkstančių eurų

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kriminalinės policijos Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdyboje atliekamas ikiteisminis tyrimas dėl sukčiavimo. Keturi vyrai iš kompiuterine technika prekiaujančios įmonės jau buvo išvilioję įrangos už 16 tūkst. eurų ir neketino stoti.

Kaip pranešė Kauno apskrities VPK, birželio 11 d. pareigūnai atlikdami procesinius ikiteisminio tyrimo veiksmus sulaikė keturis Panevėžio miesto gyventojus (gim. 1986 m., 1977 m., 1983 m., 1967 m.).

Asmenims pareikšti įtarimai dėl apgaule, melagingais elektroniniais laiškais apsimetant įmonių klientais sudarytų kompiuterinės technikos sandorių. Jie būdavo sudaromi su atidėtu mokėjimu, paimant kompiuterinę techniką kitų įmonių vardu ir už gautas prekes neatsiskaitant.

Ikiteisminio tyrimo metu nustatyta, jog kompiuterine technika prekiaujanti įmonė savo klientų vardu gavo prašymus parduoti kompiuterinę techniką daugiau nei už 16 tūkst. eurų. Sudarius sandorius technika asmenims perduota per siuntų tarnybas, tačiau įmonė apmokėjimo nesulaukė. Nurodyti užsakovai apie jų vardu vykdomus sandorius nieko nežinojo.

Tęsdami nusikalstamą veiką asmenys vėl kreipėsi į tą pačią įmonę prisistatydami klientų vardu, sudarė dar vieną sandorį dėl kompiuterinės technikos už daugiau nei 12 tūkst. eurų ir atvykę pasiimti sandorio objekto buvo sulaikyti policijos pareigūnų.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 182 str. 2 d., vyrams gresia laisvės atėmimas iki aštuonerių metų. Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Šeštojo skyriaus prokurorai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA