Kaunas nusprendė, kad sparčiausiai užsienyje plėtėsi „Telesoftas“ | Kas vyksta Kaune

Kaunas nusprendė, kad sparčiausiai užsienyje plėtėsi „Telesoftas“

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Kaune pirmąjį kartą vyko Kauno augančio verslo apdovanojimai „K.A.V.A. 2018“, kurių metu apdovanotos didžiausią vertę miestui kuriančios įmonės. Šiame renginyje buvo siekiama įvertinti ir padėkoti iniciatyviausiems miesto verslo atstovams bei suburti bei stiprinti Kauno miesto verslo bendruomenę.

Birželio 6 d. vykusio komisijos posėdžio metu buvo išrinkti nominacijų laimėtojai. Komisiją sudarė Benjaminas Žemaitis (Kauno prekybos, pramonės ir amatų rūmų prezidentas, UAB „Novameta“ valdybos pirmininkas), Paulius Nezabitauskas (Kauno mokslo ir technologijų parko Inovacijų ir verslumo departamento direktorius), Tomas Proscevičius (KTU Startup Space Verslumo vystymo specialistas).

Taip pat – Lina Blaževičiūtė (Lietuvos atsakingo verslo asociacijos (LAVA) direktorė), Aivaras Knieža (VšĮ „Versli Lietuva“ Eksporto departamento direktorius), Tadas Metelionis (Kauno miesto savivaldybės Plėtros programų ir investicijų skyriaus vadovas) ir Tadas Stankevičius (VšĮ „Kaunas IN“ Verslo skyriaus vadovas, atliekantis direktoriaus funkcijas).

Nominacijų nugalėtojai:

– Plėtra Kaune – UAB „Teltonika“. Iš kitų nominacijos kandidatų įmonė išsiskyrė ypač aukštu veiklos efektyvumu, aukštu darbo užmokesčiu, plėtros planais.

– Plėtra užsienyje – UAB „Telesoftas“. Komisija pabrėžė nuoseklų kasmetinį augimą, socialinę atsakomybę, dideles eksporto apimtis pajamų struktūroje, kuriamas ir teikiamas unikalias įmonės paslaugas, o ne vykdomą perpardavimą.

– Kauno startuolis – MB „Fidens“ už ViLim ball – rankų drebėjimą (tremorą) mažinantį įrenginį. Idėja išskirtinai vystoma Kaune, produkto ikiklinikiniai bandymai buvo atliekami LSMU Kauno klinikose, o klinikiniai tyrimai bus atliekami Respublikinėje Kauno ligoninėje.

– Inovacija 2018 – UAB „Rubedo sistemos“. Bendrovė kuria dirbtinio intelekto sistemas, leidžiančias robotams vykdyti nepilotuojamas misijas ir kitus darbus – savarankiškai vykti iš vienos vietos į kitą. 2018 m. antroje pusėje rinkai bus pristatytas naujas „Rubedo sistemos“ produktas Viper – kamera su 3D vaizdo suvokimu ir apdorojimo sprendimais mobiliems robotams.

– Atsakingas verslas – UAB „SDG“. Savanoriškas, nuoseklus ir pastovus atsakingo verslo principų laikymasis tiek organizacijos viduje, tiek teikiant paslaugas, didelis dėmesys darbuotojams ir klientams, unikalios socialinės iniciatyvos, įsitraukimas į kitų organizuojamas socialines akcijas.

– Sukurta Kauno mieste – UAB „Vittamed“. Įmonės vystomas produktas yra unikalus ir vienintelis pasaulyje neinvazis galvospūdžio matuoklis. Iki šiol galvospūdis pasaulyje daugiausiai matuojamas invaziniu būdu, kai į smegenų audinį įdedamas specialus jutiklis. Šis metodas yra ne tik brangus ir pavojingas, bet jo neįmanoma taikyti lauko sąlygomis ar, pavyzdžiui, kosmose.

Dėl šios priežasties „Vittamed“ diagnostine įranga susidomėjo JAV kosminių tyrimų agentūra NASA. 2015 m. pritraukta 10 mln. JAV dolerių investicija tolimesniam produkto vystymui ir komercializavimui, 2018 m. laimėta pirma vieta Lietuvos-Amerikos inovacijų apdovanojimuose.

Užsienio investuotojas:

– Gamyba – UAB „Kitron“. Įmonė sėkmingai vysto veiklą Kaune, yra sukūrusi daugiau nei 760 darbo vietų, ne tik gamina, bet ir pati kuria produkciją.

– Paslaugos – UAB „Devbridge LT“. Bendrovėje mokamas ženkliai didesnis nei kitų kandidatų darbo užmokestis, sumokamų mokesčių dydis, kuris palyginus su darbuotojų skaičiumi stipriai išsiskiria ir suteikia naudą miestui. Numatoma plėtra ir naujų darbo vietų kūrimas bei socialiai atsakingas požiūris.

– Kaunas didžiuojasi – UAB „Kautra“. Visuomenės balsavimu išrinkta įmonė, kuri, miestiečių nuomone, labiausiai prisidėjo prie Kauno miesto gyvenimo, jos indėlis buvo didžiausias ir labiausiai matomas. Nugalėtoja išrinkta „Kautra“, investavusi į Kauno autobusų stoties rekonstrukciją ir nuolat atnaujinantis autobusų parką. Įmonė per metus perveža apie 6 mln. keleivių, joje dirba apie 800 darbuotojų.

„Verslas po ilgo laiko pradėjo tikėti Kaunu ir mes visi jau galime matyti to pasitikėjimo rezultatus. Kaune vienas po kito kyla verslo centrai, statomi nauji daugiabučiai, o šalia miesto – naujos gamyklos. Būtent investicijos yra svarbiausias miesto augimo variklis“, -ceremonijoje kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

„Pastarieji metai Kauno verslo bendruomenei buvo lūžio metai: į regioną žengė didelės gamybos bendrovės, smarkiai augo paslaugų centrų sektorius. O svarbiausia tai, kad didelės užsienio investicijos, inovatyvūs Kauno verslininkai ir stiprų profesinį pagrindą suteikiančios Kauno aukštosios mokyklos leido įvykti svarbiam pokyčiui, kuris negrįžtamai pasuko miesto ekonomiką inovacijų linkme.

Aukštos pridėtinės vertės produkcija ir paslaugos ne tik garsins regioną, bet ir suteiks galimybę augti darbuotojų atlyginimams“, – sakė ūkio ministras Virginijus Sinkevičius.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA