Saugos nuo kaistančių ausų: „Žalgirio“ arenoje baus už keiksmažodžius | Kas vyksta Kaune

Saugos nuo kaistančių ausų: „Žalgirio“ arenoje baus už keiksmažodžius

kaunas.kasvyksta.lt inf., delfi.lt inf, 15min.lt inf. 2018/06/13 20:36
Asociatyvi / DELFI nuotr.

Pirmadienį Vilniuje įvykę „Betsafe LKL“ finalo serijos rungtynės buvo pilnos aistrų – jų netrūko tiek aikštelėje, tiek už jos ribų – sirgaliai ne tik palaikė savo komandas, bet ir drąsiai žemino oponentus.

Antradienis portalas „Kas vyksta Kaune“ dalijosi nusivylusio sirgalių kultūra portalo skaitytojo laišką – vyras teigė, jog rungtynių metu nuo keiksmažodžių skaičiaus linko ausys, o šeimoms, atėjusioms su vaikais buvo tikrai nemalonu.

Toks sirgalių elgesys paragino komandų vadovybes imtis atitinkamų veiksmų – aistringiausius Vilniaus „Lietuvos ryto“ ir Kauno „Žalgirio“ sirgalius pasiekė laiškas su įspėjimu, jog necenzūrinė kalba rungtynių metu toleruojama nebus. Už perspėjimo nepaisymą sirgaliai gali sulaukti sankcijų.

Sirgaliai tokį laišką gavo iš „Žalgirio“ komunikacijos direktorės Akvilės Dagilytės.

„Po paskutinių rungtynių Vilniuje, kai ausis kaito nuo keiksmažodžių fanų skanduotėse, mūsų apsauga kartu su Lietuvos policija priėmė sprendimą bausti už keiksmažodžius, kaip viešosios tvarkos pažeidimą. Tai įspėkite fanus, kad prisižiūrėtų ir išvengtų kelionės į nuovadą ir baudų. Mes saviškius taip pat įspėjome“, – rašoma „Žalgirio“ atstovės laiške.

„Lietuvos ryto“ sirgalių branduolys „B Tribūna“ savo „Facebook“ paskyroje skubėjo pašiepti tokius „Žalgirio“ atstovų veiksmus. „Tikimės, jog jau po pirmo kėlinio Jasikevičius nuovadoje rašys pasiaiškinimą. Įdomu ar ketvirto kėlinio pabaigoje arenoje dar bus žiūrovų?“ – skelbiama įraše.

„Lietuvos ryto sirgaliams reiškiant nepasitenkinimą, pasisakė ir Lietuvos policijos atstovai.

„Tai geranoriškas, bendro pobūdžio įspėjimas. Pareigūnai rungtynių metu nesirengia išvedinėti sirgalių iš arenų, o po rungtynių išanalizuos filmuotą ir kitokią rungtynių metu gautą informaciją. Policija artimiausiu planuoja susitikti su LKL, apsaugos ir sirgalių atstovais ir aptarti šį ir kitus probleminius klausimus. Tikimės iš visų supratimo ir pagarbos visiems arenose besilankantiems asmenims“, – komentuodami „B tribūnos“ įrašą teigė policijos atstovai.

Vieša paslaptis, jog Kauno „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius, kaip ir dauguma LKL trenerių, rungtynių įkarštyje bendraudamas su auklėtiniais bei klubo atstovais negaili keiksmažodžių ir nenormatyvinės leksikos.

Portalui „15min.lt“ komandos direktorius Paulius Motiejūnas patikino, kad bus kalbamasi ir su žaidėjais, treneriais bei darbuotojais, tačiau mano, kad sirgalių skanduotės yra opesnė problema.

„Kalbėsime ir su jais. Šiek tiek kitaip yra su trenerių komentarais, kuriuos galime tik per televiziją išskaityti iš lūpų. Sirgalių skanduotės yra puikiai girdimos per televiziją ir yra kitokio kalibro. Fanai turi palaikyti komandą, o ne žeminti vieni kitus“, – įsitikinęs P.Motiejūnas.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA