Kryžių kalnelyje siautėjo dažais ginkluoti vandalai | Kas vyksta Kaune

Kryžių kalnelyje siautėjo dažais ginkluoti vandalai

R. Tenio nuotr.

Ankstų antradienio rytą VI forto žiedu važiavę pareigūnai pastebėjo kai ką neįprasta. Įprastai baltutėlė Švč. Mergelės Marijos statula nušvito kraujo raudoniu.

Nors žiedinę K. Baršausko g. ir Pramonės pr. sankryžą „saugojusią“ sunkiąją artileriją jau seniai pakeitė daug taikesni simboliai, agresija šios vietos neapleido.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojo žiniomis, pirmasis pranešimas apie išniekintą skulptūrą gautas birželio 12 d., 6.45 val. Spalvą pakeitusią Švč. Mergelę Mariją pastebėjo pro šalį vykę patruliai.

„Kas vyksta Kaune“ budintis pareigūnas taip pat sakė, kad nuo ryto parskriejo bent keturi pranešimai iš pilietiškų kauniečių apie statulos apgadinimą. Tiksliai nežinoma, ar raudonais dažais skulptūra buvo apipurkšta šiąnakt, ar anksčiau.

Nusikalstamų veikų registravimo skyrius, anot pašnekovo, rinko medžiagą apie šiuos vandalų išpuolius – dėl įvykio policijoje atliekamas tyrimas.

„Kas vyksta Kaune“ primena, kad nuo 1964 m. iki 1989 m. šioje vietoje stovėjo sunkusis artilerijos pabūklas pavadinimas „Josif Stalin“, o atkūrus Lietuvos nepriklausomybę čia ėmė dygti kryžiai, skirti laisvei, taikai, šių vertybių gynėjams.

Vandalai siaubę kalnelį yra ir anksčiau, vienas pirmųjų fiksuotų incidentų – 1990-ųjų gruodžio naktį nupjautas ir išvežtas Nepriklausomybės kryžiaus, kuris taip ir nerastas. Šiuo metu naujas Lietuvos nepriklausomybės kryžius stovi tiesiai už išniekintos Švč. Mergelės Marijos statulos.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA