JAV karinės technikos kolonos pasuko pro Kauną | Kas vyksta Kaune

JAV karinės technikos kolonos pasuko pro Kauną

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Šeštadienio vakarą Islandijos plentu Vilniaus link judantys vairuotojai kelią dalinosi su grėsmingais eismo dalyviais. Viso pro Kauną iki rytojaus popietės pravažiuos 16-ka kolonų, kuriose – Jungtinių Amerikos Valstijų karinės mašinos, dalyvaujančios tarptautinėse NATO pratybose „Kardo kirtis“.

Pirmoji kolona Islandijos plentu leidosi nuo „Megos“, kirto Nerį ir „lindo“ po pėsčiųjų tiltu, ant kurio buvo įsitaisęs „Kas vyksta Kaune“ fotografas, apie 20 val.

Formacijoje lydimos Lietuvos karo policijos ekipažų iš viso judėjo 13 karinių transporto priemonių. Daugiausia – pastarosiomis dienomis liūdnai pagarsėję šarvuočiai „Stryker“, taip pat – keli galingi visureigiai „Humvee“.

Tai – tik pirmoji šią naktį judėsimų karinių mašinų banga. Kaip „Kas vyksta Kaune“ sakė Lietuvos kariuomenės Gynybos štabo viešųjų ryšių karininkas kapitonas Tomas Pakalniškis, iš viso iš Kazlų Rūdos į Ruklos bazę Islandijos plentu ir A6 keliu važiuos 16 JAV technikos kolonų.

19.30 val. persikėlimą pradėjusios ratuotos pajėgos judės per visą naktį iki pat sekmadienio popietės, maždaug 15 val. Dalis technikos rytoj bus eksponuojama Nemuno saloje, prie „Žalgirio“ arenos.

Karinės technikos veiksmai Kazų Rūdos ir Ruklos bazėse – dalis JAV sausumos pajėgų vadavietės organizuojamų, visoje Lietuvoje birželio 3-15 dienomis vyksiančių pratybų „Kardo kirtis 2018“ („Saber Strike 2018“). Iš viso jose dalyvaus iki 6600 karių ir iki 1000 karinės technikos vienetų.

Pratybų metu ir po jų aplink Kaune bus suintensyvėjęs karinių kolonų judėjimas, nors daugiausiai techniką bus siekiama transportuoti naktį. Daugiau apie kolonų maršrutus ir galimus eismo sutrikimus skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA