Akademijoje ir Ringauduose pertvarkomas mokyklų tinklas | Kas vyksta Kaune

Akademijoje ir Ringauduose pertvarkomas mokyklų tinklas

krs.lt inf. 2018/06/08 16:28

Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijoje ketvirtadienį vykusiame pasitarime kalbėta apie planus įkurdinti pradinę mokyklą buvusiame Aleksandro Stulginskio universiteto (ASU) bendrabutyje. Numatyta ir daugiau permainų.

Susitikime su vietos bendruomene dalyvavęs meras Valerijus Makūnas sakė, kad Kauno rajono savivaldybė – viena iš nedaugelio šalyje, galinčių džiaugtis augančiu gyventojų skaičiumi, todėl ugdymo įstaigų tinklą svarbu nuolat optimizuoti. „Šiuolaikinė mokykla su jaukiomis aplinkomis ir gera ugdymo kokybe buvo ir bus mūsų prioritetas“, – pabrėžė meras.

[galerija kiek=”4″]

Kita opi problema sparčiai augančiame krašte – vaikų darželiai. Savivaldybė per 7 metus įsteigė 72 naujas grupes ir sukūrė beveik 1400 naujų vietų darželinukams, tačiau to nepakanka.

Vienas naujausių vaikų darželių – devynių grupių Noreikiškių „Ąžuolėlio“ filialas Akademijoje. V. Makūno planas – trečiame ir ketvirtame pastato aukštuose įkurdinti pradinę mokyklą. Mero teigimu, tokia visos dienos mokykla šioje vietovėje yra būtinybė, nes Ringaudų pradinė perpildyta: jei 2013 m. joje mokėsi 175 vaikai, tai dabar jų yra jau 315.

Akademijos Ugnės Karvelis gimnazijos direktorius Rolandas Kučiauskas tvirtino, kad jo vadovaujamoje gimnazijos situacija taip pat įtempta – kitąmet čia norėtų mokytis daugiau kaip 1100 mokinių.

Aplinkos skyriaus vedėjo pavaduotojas Egidijus Katilius informavo, kad Akademijos pradinės mokyklos projektas yra parengtas, o darbai turėtų prasidėti liepą. „Projektavimas šiek tiek užtruko dėl neįgaliesiems numatyto lifto, tačiau tikimės svarbiausius darbus užbaigti dar iki šių metų pabaigos“, – tvirtino jis.

Patalpų pritaikymo ugdymo reikmėms projektas savivaldybei kainuos 1,2 mln. eurų. Lėšų reikės ir kiemui sutvarkyti. Mokykloje bus 12 klasių, sporto salė, drabužinės, dušas, valgykla, biblioteka, patalpose numatyta įrengti šiuolaikinę ventiliacijos sistemą, apšvietimą. Mokykloje galės mokytis 290 vaikų.

V. Makūnas pastebėjo, kad didžiulė plėtra vyksta teritorijoje tarp Ringaudų ir Kačerginės, todėl Kačerginėje taip pat numatyta statyti šiuolaikinę visos dienos mokyklą.

Savivaldybės vadovai galvoja ir apie tai, kaip pagerinti Ugnės Karvelis gimnazijos darbo sąlygas. „Vakarinėje dalyje dar yra vietos priestatui, ateityje čia jį būtų galima įrengti“, – sakė meras.

Susitikime daug kalbėta apie būtinybę pagerinti saugumą gatvėse, tačiau šios problemos sprendimas labiausiai priklauso nuo Automobilių kelių direkcijos, kurios kompetencijoje yra gyvenvietes kertančios magistralinės gatvės.
V. Makūnas vietos bendruomenei pranešė dar vieną gerą naujieną: nuo Ringaudų iki Kačerginės planuojama nutiesti pėsčiųjų-dviračių taką.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA