Kas vyksta Kaune birželio 8-10 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune birželio 8-10 dienomis? (Renginių kalendorius)

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Su savaitgaliu į Kauną sugrįžta ir vasara – darbo dienomis atvėsęs oras savaitgalį vėl kaista, o lietaus vis dar nesimato. Detalią orų prognozę galite rasti čia. Geras oras ir saulėtos dienos tiesiog įpareigoja išeiti iš namų – būtent dėl šios priežasties pristatome renginių apžvalga, kuri, tikimės, padės susiplanuoti smagų ir įdomų savaitgalį.

Kauno komiksų rezidencija: Liisa Kruusmägi paroda

Kauno komiksų rezidencijos kvietimu šių metų gegužės mėnesį Kaune gyveno ir kūrė menininkė iš Estijos Liisa Kruusmägi. Visą mėnesį komiksų autorė lankė įvairias Kauno vietas ir kūrė istoriją, įkvėptą vietos architektūros, gamtos ir žmonių. Iki birželio 13 dienos Kauno menininkų namų galerijoje veikia L. Kruusmägi paroda, kurioje eksponuojami rezidencijos metu Kaune sukurti ir šio miesto įkvėpti kūriniai. Parodą aplankyti galima KMN darbo metu: pirmadieniais – penktadieniais, 10–18 valandomis. Įėjimas nemokamas.

Nemokamos funkcinės treniruotės

Funkcinė treniruotė – tai intensyvi jėgos treniruotė, skirta raumenų balansui bei sąnarių stabilumui gerinti, traumų rizikai mažinti, todėl ji tinka įvairaus fizinio pasirengimo žmonėms. Funkcinių treniruočių metu yra lavinamos kūno fizinės savybės, o jas belavinant yra suformuojamas sportiškas ir stangrus kūnas. Treniruočių metu atliekami kompleksiniai pratimai, kurių metu apkraunama daug raumenų grupių vienu metu. Su savimi reikia turėti tik vandens buteliuką, sportinę aprangą ir kilimėlį.

„Nepriklausomybės metų ženklai. Kanklės“

Jeigu penktadienį norite nurimti – tai puikiai padės padaryti kanklių muzika. XX a. 3–4 deš. kanklės atsiskleidė kaip lietuvių tautiškumo simbolis. Kūrėsi kanklininkų būreliai, buvo gamintos tam laikotarpiui būdingos kanklės, susiformavo specifinis repertuaras. Renginio metu skambės XX a. pirmosios pusės kanklininkų pamėgti kūriniai. Skambant kanklėms, kviesime kartu padainuoti „Birutę“, Prano Puskunigio „Kanklininkų himną“ ir kitas tuo metu dažnai skambėjusias dainas. Kviečiami prisijungti ir kanklėmis grojantys asmenys. Renginys nemokamas.

LKL finalas: „Žalgiris“ – „Lietuvos rytas“

Kauno „Žalgiris“ jau 25-ąjį kartą žengė į „Betsafe–LKL“ finalą. Finalo serija vyks iki 4 pergalių, o kauniečių varžove tapo Vilniaus „Lietuvos ryto“ komanda. Pirmosios finalo serijos rungtynės bus žaidžiamos birželio 9 d., šeštadienį, „Žalgirio“ arenoje. Pakovoti reikės tiek komandai, tiek sirgaliams. Varžybos mokamos.

Šiaurietiško ėjimo žygis prie Kauno marių

Sekmadienio rytus, kai norisi ilgiau miegoti, šiaurietiško ėjimo entuziastai kviečia praleisti gamtoje ir pasimėgauti jos teikiama ramybe. Pažintinis žygis Kauno marių takais laukia įvairaus amžiaus šiaurietiškojo ėjimo entuziastų ir visų, kurie nori išmokti šios ėjimo technikos. Pasiryžusių aktyviam laisvalaikio praleidimui lauks 8 kilometrų ilgio trasa. Ėjimas nemokamas, tačiau būtina išankstinė registracija.

Karinės technikos ir ginkluotės pristatymas prie „Žalgirio“ arenos

Sekmadienį visi, besidomintys technika ir kariniu gyvenimu, kviečiami prie „Žalgirio“ arenos – čia bus pristatyta šiuo metu Lietuvoje vykstančių tarptautinių pratybų „Kardo kirtis“ (angl. „Sabre strike“) ir nacionalinių pratybų „Perkūno griausmas“ karinė technika bei ginkluotė. Kauniečiai ir miesto svečiai penkias valandas galės iš arti apžiūrėti per dvidešimt karinės technikos vienetų, naudojamų Lietuvos kariuomenėje, susipažinti su NATO priešakinių pajėgų bataliono kovinės grupės ir JAV kariuomenėje naudojama šarvuota karine technika, pabendrauti su pratybose dalyvaujančiais Lietuvos ir NATO sąjungininkų kariais. Renginys nemokamas.

Parko muzika

Orams atšilus, daugelis stengiasi pabėgti į užmiestį, kur daugiau žalumos, tačiau tai pavyksta ne visiems. Vienintelė liekanti gamtos alternatyva mieste – parkai. Šį sekmadienį Ąžuolyno parką jus ragina rinktis Kauno pučiamųjų orkestro dirigentas Giedrius Vaznys su choreografu Dainiumi Bervingiu. Organizatoriai sako, kad laukia įdomi ir įtraukianti staigmena, tad kviečia pasiimti pledukus ir susitikti improvizuotam sekmadienio piknikui. Dalyvavimas nemokamas.

Vasara dar tik pradeda įsibėgėti, o mes jau nespėjame tikrinti renginių kalendoriaus –į jį kasdien nugula dešimtys naujų renginių, iniciatyvų. Taigi, jeigu neradote sudominusio renginio apžvalgoje, nenusivilkite ir nepradėkite ieškoti pramogų už Kauno – apsilankykite renginių kalendoriuje, paspaudę čia, ir susikurkite savo tobulo savaigalio tvarkaraštį.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA