Žaliakalnyje nukrito funikulierius: vaikai išvežti į ligoninę, mašinistas – neblaivus (dar papildyta) (foto) | Kas vyksta Kaune

Žaliakalnyje nukrito funikulierius: vaikai išvežti į ligoninę, mašinistas – neblaivus (dar papildyta) (foto)

KAUNAS,KASVYKSTA.LT inf., BNS inf. 2018/06/08 17:39
Skaitytojo nuotr.

Penktadienio popietę į portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pradėjo plūsti gyventojų pranešimai, jog neeilinis specialiųjų tarnybų sujudimas fiksuojamas šalia Žaliakalnio funikulieriaus.

Paaiškėjo, jog fiksuojama skaudi nelaimė – funikulierius, kuriuo leidosi žmonės, nukrito.

Apie nelaimę Bendrajam pagalbos centrui (BPC) buvo pranešta 17:14 val. Pranešėjas nurodė, kad Kaune, Putvinskio g., nukrito funikulierius, yra sužeistų vaikų.

Į įvykio vietą išsiųsti greitosios medicinos pagalbos (GMP) ekipažai, Kauno APGV gelbėtojai.

Įvykio vietoje esantys portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojai nugirdo, kad nukentėjo 5 vaikai.

Papildyta 17:50 val.

Kauno GMP budėtojas portalui „Kas vyksta Kaune“ negalėjo pasakyti tikslaus nukentėjusių asmenų skaičiaus, tačiau teigė, jog į įvykio vietą išsiųsti šeši GMP ekipažai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus duomenimis, funikulieriuje atsikabino lynai, nukentėjo penki žmonės, tačiau jie rimtų sužeidimų nepatyrė.

Žinoma, jog nukentėję vaikai – 12-14 metų amžiaus, kurie atvyko iš Šiaulių į Kauną ekskursijai.

Papildyta 18:10 val.

Į įvykių sūkurį patekę vaikai pasakojo, jog besileidžiantis funikulierius staiga sustojo. Anot vaikų, į funikulierių įlipo darbuotojas, pradėjo kažką taisyti ir perspėjo vaikus, kad šie laikytųsi. Tuomet funikulierius pradėjo staigiai leistis žemyn.

Šį darbuotoją apklausė pareigūnai. Vaikai pasakojo, kad nuo šio darbuotojo sklido alkoholio kvapas. Funikulieriaus mašinistui (gim. 1957m.) nustatytas lengvas girtumo laipsnis – 0,69 prom.

Kauno apskrities Vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai praneša, jog į gydymo įstaigą apžiūrai pristatyti septyni 5-7 klasių moksleiviai. Vaikai sąmoningi, tačiau išsigandę.

Pareigūnai dirba įvykio vietoje, aiškinasi aplinkybes.

Papildyta 18:45 val.

Naujausiais duomenimis, 8 moksleiviai pristatyti į gydymo įstaigą. Vaikams nustatyti rankų, kojų, nugaros sumušimai.

Apie 18.24 val. vaikai buvo susodinti į autobusą ir su policijos palyda išvyko iš nelaimės vietos.

Tai jau antrasis incidentas šiemet, kai sutrinka Kaune esančių funikulierių darbas – gegužės mėnesį nukrito Aleksoto funikulieriaus vagonai. Tiesa, tąkart rimtesnių sužalojimų keleiviams pavyko išvengti.

Funikulierius valdo skirtingos įmonės – Aleksoto funikulieirus priklauso „Kauno autobusams“. Žaliakalnio funikulierius 1993 metais buvo privatizuotas, o 2003 metais jį įsigijo ir iki šiol eksploatuoja privataus kapitalo įmonė „Kauno liftai“.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA