Aplink Š. Jasikevičių sparną rėžia jam gerai žinoma Eurolygos komanda | Kas vyksta Kaune

Aplink Š. Jasikevičių sparną rėžia jam gerai žinoma Eurolygos komanda

delfi.lt 2018/06/06 14:37
D. Beržinio nuotr.

Eurolygoje fiasko patyrusi „Barcelonos“ komanda po sezono svarsto dvi galimybes – tęsti bendradarbiavimą su Svetislavu Pesičiumi arba prisivilioti į Kataloniją talentingąjį „Žalgirio“ vedlį Šarūną Jasikevičių.

Antrasis variantas Barselonos klubui daug patrauklesnis, todėl jo vadovybė ketina imtis visų priemonių, kad tik Šaras atsidurtų prie „Blaugranos“ žaidėjų suolelio. Ryšius su lietuviu per pastarąsias savaites atnaujinusi „Barca“ šį scenarijų pavertė realiu, rašo „Mundo Deportivo“.

Žinoma, „Barcelona“ – ne vienintelis klubas, pasileisiantis į Š. Jasikevičiaus medžioklę. Be „Žalgirio“, kuris ketina kelti maždaug 600 tūkst. eurų stratego algą, susidomėjimą jaunu ir itin talentingu treneriu jau pareiškė Maskvos CSKA ir netgi Jono Valančiūno atstovaujamas NBA klubas Toronto „Raptors“.

Tiesa, CSKA noras keisti trenerį gali kiek atvėsti – Dimitris Itoudis kompensuos fiasko Eurolygos finalo ketverte jei išsaugos Rusijos čempionų titulą. O tai atrodo bus tikrai ne itin sudėtinga užduotis. Be to, graikas turi dar vienerių metų sutartį su maskviečiais ir jo atleidimo atveju klubas turėtų išmokėti beveik pusę milijono eurų dydžio kompensaciją.

Š. Jasikevičius galėtų Maskvoje gauti lygių Europoje neturintį atlyginimą, tačiau vargu ar lietuviškas išdidumas leis jam stoti prie Rusijos čempionų vairo.

Kita vertus, susitikimas su „Raptors“ vadovu Masai Ujiri gali suteikti Šarui fantastišką galimybę persikelti į NBA ir pakeisti Toronte atleistą strategą Dwane’ą Casey.

Tiesa, kandidatų treniruoti „Raptors“ yra daugiau, tai – trenerio asistentas Nickas Nurse’as, buvę krepšininkai Jerry Stakhouse ir Ime Udoka, taip pat – italų profesorius Ettore Messina. Daugelis Š. Jasikevičiui čia prikištų jo patirties trūkumą ant NBA komandos suolo.

Šioje situacijoje „Barcelonos“ šansai gana nemenki. Katalonai nori, kad trenerio pozicija taptų kertine formuojant naują struktūrą ir vystant kelių ateinančių metų projektą. Kad „Barca“ rimtai nusiteikusi rodo, anot žiniasklaidos, jau žodinis susitarimas su dabartiniu „Žalgirio“ varikliuku Kevinu Pangosu.

Kas nutiktų su S. Pesičiumi? 68 metų serbas „Mundo Deportivo“ atskleidė, kad nežino, ar dirbs trenerio darbą. Anot jo, yra daug kitų gerų dalykų šalia krepšinio. Jei į Barseloną atvyktų Š. Jasikevičius, klubas serbui skirtų patarėjo pareigas.

Tikėtina, kad tai bus pozicija administracijos lygmenyje, nes, anot leidinio, lietuvis vis dar kaltina S. Pesičių dėl jo išvykimo iš „Barcelonos“ 2003 metais ir nenorėtų dirbti kartu.

Turint galvoje, kad tiek „Barcelona“, tiek „Žalgiris“ šiuo metu žaidžia atkrintamąsias varžybas nacionaliniuose čempionatuose Ispanijoje ir Lietuvoje, nė viena pusė nesiims veiksmų, kol sezonas nebus baigtas.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA