Rudenį Kaune duris atveriantis „Šiaurės licėjus“ sulaukė įsimintinos svečių viešnagės | Kas vyksta Kaune

Rudenį Kaune duris atveriantis „Šiaurės licėjus“ sulaukė įsimintinos svečių viešnagės

Organizatorių nuotr.

Istoriniame laikinosios sostinės pastate rugsėjo 1-ąją duris atverianti visos dienos ugdymo modelį įdiegusi pradinė mokykla „Šiaurės licėjus“ sulaukė malonių svečių. Pirmajai mokslo metų pradžiai besiruošiančią privačią Kauno mokyklą aplankė „Šiaurės licėjaus“ auklėtiniai iš sostinės ir surengė įsimintinas įkurtuves.

[galerija kiek=”4″]

Linkėjo, kad Kaune būtų taip pat įdomu mokytis

Priešmokyklinukai iš Vilniaus „Šiaurės licėjaus“ atvyko apžiūrėti ir įvertinti naują pradinę mokyklą.

Atidarymui besirengiančios Kauno mokyklos bendruomenei mažiausieji Vilniaus „Šiaurės Licėjaus“ mokiniai padovanojo įdomiausias knygas – sudėliojo jas bibliotekoje ir palinkėjo, kad vaikų mėgstamas Skaitytojų klubas Kaune būtų toks pat laukiamas, kaip Vilniaus „Šiaurės Licėjuje“. Įkurtuvių proga mažieji svečiai padovanojo savo mylimiausią ir brangiausią klasės talismaną – pliušinį šuniuką ir būsimiems Kauno „Šiaurės licėjaus“ mokiniams parašė palinkėjimų kupinus laiškus.

Išsiskiria iš kitų mokyklų

Šį rudenį Kauno mokinių, be Skaitytojų klubui parengtos bibliotekos ir Vilniaus mokyklos vaikų parašytų laiškų su linkėjimais, laukia ir visi kiti „Šiaurės Licėjaus“ ugdymo metodai.

Pasak „Šiaurės licėjaus“ plėtros vadovės Linos Kilčiauskaitės, šis licėjus iš kitų mokymo įstaigų išsiskiria integruotu visos dienos ugdymu, patirtiniu ugdymu, kai visos veiklos realizuojamos per vaikų asmeninę patirtį ir patyrimą, bei individualiu dėmesiu kiekvienam vaikui.

„Vaikai geriausiai mokosi iš savo patirties, mažų atradimų, eksperimentų ir žaidimų. Įdomus, nuolat kintantis ugdymo procesas ir akademiniai rezultatai eina greta. Vaikų gebėjimams lavinti naudojame siekiamybių laboratorijos, skaitytojų klubo, saviugdos mokymo metodus, kurie skatina vaikų gebėjimą užsibrėžti tikslus ir mokytis pačiam“, – sako L. Kilčiauskaitė.

Laikinojoje sostinėje duris atverianti moderni ugdymo įstaiga, kaip ir jos pirmtakė Vilniuje, sukurta vadovaujantis Šiaurės šalių praktika ir metodika. Pagal lietuviškai ugdymo programai pritaikytą šiuolaikišką šiaurietišką modelį kauniečiai gali rinktis priešmokyklines ir pirmas klases, o taikant visos dienos ugdymo programą galima užtikrinti nuoseklų mokymąsi.

Su mokykla susipažins vasarą

Būsimiesiems Kauno „Šiaurės licėjaus“ mokiniams laukti rugsėjo 1-osios nereikės. Susipažinti su mokyklos bendruomene ir mokyklos veikla galima nuo birželio 4 d. vyksiančiose vasaros stovyklose.

„Šiandienos vaikai jau neįsivaizduoja savo gyvenimo be virtualaus pasaulio ir kompiuterinių žaidimų. Tačiau mes vasarą kviečiame leistis į smagų nuotykį – palikime kompiuterius ir planšetes namuose, o mėgstamiausius kompiuterinius žaidimus perkelkime į realybę! Stovykloje su vaikais mėgausimės žaidimų nuotykiais, ieškosime tinkamiausios strategijos, drebėsime iš baimės įveikdami kliūtis, o svarbiausia – patys kursime ir perkelsime žaidimus į realybę. Ugdomoje stovykloje sieksime atskleisti vaikų asmenines savybes, suteikti naujų žinių ir įgūdžių“, – pasako„Šiaurės licėjaus“ plėtros vadovė Lina Kilčiauskaitė.

Daugiau informacijos apie mokyklą ir specialias sąlygas sakitykite čia.

Daugiau informacijos apie vasaros stovyklas rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA