Pasienyje su Lenkija muitininkai sulaikė „Cadillacą“ su stambiu narkotikų kroviniu | Kas vyksta Kaune

Pasienyje su Lenkija muitininkai sulaikė „Cadillacą“ su stambiu narkotikų kroviniu

Muitinės departamento nuotr.

Vėlų ketvirtadienio vakarą Lietuvos pasienyje su Lenkija muitinės pareigūnai sustabdė Rusijos piliečio vairuojamą lengvąjį automobilį. Patikrinus mašiną rentgeno kontrolės sistema, jos dugne aptiktos įrengtos slėptuvės, kuriose buvo 106 kg hašišo.

Tai jau trečias stambus narkotikų kontrabandos sulaikymas. Iš viso šiemet vien tik Lietuvos–Lenkijos pasienyje muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) pareigūnai jau sulaikė 271 kg hašišo.

Rusijos piliečio M. M. vairuojamas automobilis „Cadillac CTS“ Kauno teritorinės muitinės mobiliųjų grupių patrulio buvo sustabdytas vėlų ketvirtadienio, gegužės 31 d., vakarą, ties buvusiu Kalvarijos pasienio punktu. Su žmona ir dviem mažamečiais vaikais važiavęs užsienietis pareigūnams pasakojo keliaujantis po Europą. Tačiau muitininkams vairuotojo elgesys sukėlė įtarimų, tad „Cadillac“ nuspręsta detaliai patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema Kybartų kelio poste.

Patikrinimo metu paaiškėjo, kad pareigūnų įtarimai pagrįsti – mašinos dugne ir slenksčiuose aptiktos slėptuvės. Po visą naktį trukusių ardymo darbų iš slėptuvių iš viso buvo ištrauka 106 kg hašišo, kurio vertė juodoje rinkoje apie 1 mln. eurų.

M. M., kuris oficialiai niekur nedirba (anot jo, tiesiog padeda žmonai auginti vaikus) buvo sulaikytas. Vyriškis gerokai painiojosi pasakodamas, iš kur jo automobilyje galėjo atsirasti narkotikų.

MKT Kauno skyriuje dėl narkotikų kontrabandos ir disponavimo labai dideliu narkotikų kiekiu pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuriam vadovauja Kauno apygardos prokuratūra. Vėliau Kauno miesto apylinkės teismo sprendimu vyriškis suimtas dviem mėnesiams, jam gresia laisvės atėmimas nuo dešimties iki penkiolikos metų. Rusijos piliečio žmona buvo apklausta, vėliau jai su vaikais leista išvykti namo, į tėvynę.

Tai jau trečia sėkminga MKT pareigūnų operacija Lietuvos–Lenkijos pasienyje šiemet. Vien hašišo 2018 m. sulaikyta 271 kg. Juodojoje rinkoje tokio kiekio sulaikytų kvaišalų vertė siektų apie 3 mln. eurų.

Vasario mėnesį 85 kg hašišo aptikti iš Ispanijos gabentuose aklinai užvirintuose masyviuose metaliniuose plūguose. Narkotikai buvo supakuoti itin kruopščiai – rėmų galai buvo užpildyti apsauginiu žemių sluoksniu, kad šis apsaugotų hašišą nuo ugnies, užvirinant padargų slėptuves.

Balandžio pradžioje dar 80 kg hašišo rasta iš Ispanijos grįžtančio verslininko automobilyje „Citroen DS5“ įrengtose slėptuvėse.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA