Tėvo diena: kokia dovana pradžiuginti? | Kas vyksta Kaune

Tėvo diena: kokia dovana pradžiuginti?

Asociatyvi / D. Beržinio nuotr.

Artėjant Tėvo dienai artimieji ima dažniau žvalgytis po lentynas, kuriose – su vyriškais pomėgiais susijusios prekės. Pirmąjį birželio sekmadienį tėčius ir senelius malonu nustebinti ne tik gėlės žiedu, bet ir įdomia knyga, žvejybos reikmenimis, darbo įrankių komplektu, automobilio priežiūros priemonėmis ar prieskonių rinkiniu.

Tradicinei birželio šventei dovanų ieško ir atžalos, ir žmonos. Dažnai į parduotuves susirenka jungtinės šeimos narių pajėgos – kiekvienas turi savo nuomonę, ką geriausia dovanoti tėčiui.

„Norint išrinkti tinkamą dovaną, teks atidžiau stebėti, ką žmogus, kurį norite pasveikinti, jau turi, ko trūksta, o apie ką svajoja“, – sako „Maximos“ komercijos vadovė Vilma Drulienė.

Prekės automobiliui geriausiai tiks tiems, kuriems automobilis – gyvenimo būdas. Naujas kvapas, įvairūs valikliai ar purškiamas vaškas – bet kuris automobilis gali sublizgėti vasaros saulėje. Juk švarus, tvarkingas ir kvepiantis automobilis džiugina ir vairuotoją, ir keleivius.

Darbo įrankiai vyrams yra tarsi meditacijos priemonė, ypač jeigu šeimos galva visą dieną praleidžia biure. Sumeistrauti ką nors šaunaus, pataisyti sulūžusį daiktą ir pagražinti namų aplinką – uždaviniai, įkvepiantys dažną tėtį. Be to, juk į darbų komandą galima įtraukti ir vaikus – išmokyti juos vertingų įgūdžių ir savarankiškumo.

„Jeigu esate nusprendę, kokią pinigų sumą skirsite dovanai, sukomplektuoti rinkinį iš atskirų įrankių bus išties paprasta. Apskritai, įvairių formų atsuktuvai, replės ir raktai yra pagrindiniai įrankiai, kurių dažniausiai prireikia namuose“ – teigia ji.

Plūdę valandų valandas mėgstančiam stebėti kantruoliui, ir visą ežero plotą ryte spiningu patikrinti pasiryžusiam lydekautojui žūklės reikmenys iškart padiktuoja scenarijų puikiam savaitgaliui gamtoje.

„Pavasarį atgijo sukriukių, voblerių, guminukų ir pavadėlių paklausa. Akivaizdu, kad žvejai apsirūpina ir prekėmis, skirtomis karšių, karpių ar lynų žūklei – svarelių, šėryklėlių, įvairių jaukų pardavimai taip pat jau įsibėgėjo. Prie dovanos pridėkite ir žvejo bilietą, taip bus sukurtas visas žvejui būtinas komplektas“, – dėsto V. Drulienė.

Įvairūs prieskoniai pradžiugins tėtį, kuris labiau mėgsta žuvį kepti, o ne traukti iš ežero gelmių. „Dalis tėvelių yra puikūs virtuvės virtuozai ir tiesiog mėgaujasi stebėdami, kaip kepsninėje čirška kepsnys arba orkaitėje kyla pyragas. Paskaitinėkite, kokios mados ir tendencijos vyrauja, įvertinkite, kokius patiekalus gaminti mėgsta tėtis ir nustebinkite neįprastu prieskonių deriniu.

Knyga – puiki galimybė pasinerti į įspūdingą kelionę. „Tėčiui dovanojama knyga nebūtinai turi būti istorinis romanas apie karą ar įtampos kupinas trileris. Galbūt jam puikiai tiktų ir graži pasakų knyga, kurią jis galėtų skaityti vaikams prieš miegą. Juk kartu praleistas laikas yra pati didžiausia dovana“, – teigia prekybos tinklų vadovė.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA