Prokuratūra dar sprendžia, ar dviejų vaikų žūtis gaisre buvo nusikaltimas, ar nelaimė | Kas vyksta Kaune

Prokuratūra dar sprendžia, ar dviejų vaikų žūtis gaisre buvo nusikaltimas, ar nelaimė

BNS 2018/06/02 15:10
R. Tenio nuotr.

Tragišką dviejų vaikų žūtį gaisre tirianti Kauno prokurorė kol kas sako negalinti pasakyti, kokia linkme pasisuks ikiteisminis tyrimas.

Šiuo metu byloje įtarimai dėl vaikų žūties pareikšti jų motinai, tačiau neatmetama galimybė, kad į įvykį gali būti pažiūrėta ir kaip į nelaimingą atsitikimą.

„Tyrimas vyksta, sprendimų nėra. Nuo pat pradžių aš sakiau, kad byla yra sudėtinga – sudėtinga todėl, kad ji iš esmės yra ir psichologiniu požiūriu, ir socialiniu požiūriu sudėtinga, nes visuomenė skilo į dvi dalis: vieni mano, kad mama yra auka, kiti mano, kad mama yra kalta. Tai tam, kad priimtume teisingą sprendimą, reikia atlikti daug veiksmų, daug ekspertinių tyrimų“, – BNS šią savaitę sakė bylos tyrimui vadovaujanti Kauno apylinkės prokurorė Renata Oželienė.

Pasak jos, kol kas nėra užtikrintai atsakyta ir į vieną esminių tyrimo klausimų – nuo ko kilo gaisras.

„Viskas prielaidų lygyje, o tyrimui reikalingos neabejotinos ir ne prielaidomis grįstos išvados“, – sakė prokurorė.

Ikiteisminis tyrimas pradėtas šių metų kovą, kai dvejų metų mergaitė ir penkerių metų berniukas žuvo kilus gaisrui Tunelio gatvėje Kaune esančiame name.

1981 metais gimusiai jų motinai pareikšti įtarimai dėl neatsargaus gyvybės atėmimo.

Namo langai buvo su grotomis, durys užrakintos, todėl vaikai neturėjo realios galimybės pasišalinti iš degančio namo, kuriame buvo palikti vieni.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA