Prie ugdymo įstaigų Kaune vaikus ir jų tėvus pasitiko pareigūnai | Kas vyksta Kaune

Prie ugdymo įstaigų Kaune vaikus ir jų tėvus pasitiko pareigūnai

Kauno apskr. VPK nuotr.

Ankstyvą birželio 1-osios rytą, minint tarptautinę vaikų gynimo dieną, prie vaikų ugdymo įstaigų Kaune buvo galima pastebėti būrį Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnų.

[galerija kiek=”16″]

Šįryt pareigūnai tikrino, kaip tėveliai laikosi Kelių eismo taisyklių, veždami vaikus į ugdymo įstaigas. Policinė priemonė nebuvo skirta bausti – pareigūnai tik sudrausmino ir įspėjo reikalavimų nesilaikančius tėvus, o vaikams įteikė simbolinių dovanų.

Kauno apskr. VPK pareigūnai, įteikdami mažiesiems eismo dalyviams dovanas, priminė, jog ir jie turi elgtis atsakingai ir atsargiai kelyje: bėgti gatve negalima, norint pereiti į kitą kelio pusę eiti pėsčiųjų perėja, tamsiuoju paros metu segėti atšvaitą ar kitą šviesą atspindinti elementą. Atostogų metu daugelis vaikų laisvą laiką aktyviai leidžia lauke, važinėja dviračiais, riedučiais, tad pareigūnai ragina ir tėvus pasikalbėti su savo atžalomis apie saugų elgesį.

Tėvams taip pat priminta ir apie saugų vaikų vežimą automobiliu specialioje kėdutėje ir tik teisingai prisegus saugos diržą.

Pėsčiomis vaikus į mokyklą ar į darželį atlydėjusius tėvus, pareigūnai paragino visuomet priminti mažiesiems pagrindines pėsčiųjų eismo dalyvių taisykles. „Nuolat stengiamės priminti ir parodyti žmonėms, ne tik suaugusiems, bet ir patiems mažiausiems, kaip reikia teisingai elgtis aplinkoje, kurioje mes visi esame eismo dalyviai tiek pėstieji, tiek dviratininkai, tiek automobilių vairuotojai“, – teigia Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai.

Daugelyje sustabdytų automobilių tėveliai vaikus vežė tvarkingai, vaikai sėdėjo specialiose kėdutėse, taisyklingai buvo segimi saugos diržai. Tačiau pasitaikė ir keletą atvejų, kuomet vaikui nebuvo užsegtas saugos diržas. Vienoje mašinoje sėdėję du mažamečiai segėjo saugos diržus, tačiau jie buvo užsegti netvarkingai. Paklausus tėvelių, kodėl nepasirūpina, kad jų vaikai automobilyje važiuotų saugiai, pagal taisykles, teisinosi, jog vaikui nėra patogu su diržu per petį, todėl jį užsega tik per pilvą. Šiandien pareigūnės geranoriškai įspėjo, jog už tokį nusižengimą gali grėsti bauda ir padėjo taisyklingai užsegti vaikui saugos diržą.

„Dažnas tėvų pasiteisinimas, kodėl jų vaikai sėdi kėdutėje be diržo, ar su netaisyklingai užsegtu diržu, būna tai, jog skubėjo, pamiršo, ar netoli važiuoja. Yra pasitaikę, kuomet atsakė, jog pats vaikas taip užsisegė ar atsisegė saugos diržą. Norime priminti tėveliams, kad visuomet svarbiausia turėtų būti vaiko saugumas, nerizikuokime jų gyvybe ir sveikata“, – primena Kauno apskr. VPK Kelių policijos valdybos pareigūnės.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA