Miesto centre – kilni iniciatyva Kauno vaikams | Kas vyksta Kaune

Miesto centre – kilni iniciatyva Kauno vaikams

Asociatyvi / D. Beržinio nuotr.

Penktadienį, minint Tarptautinę vaikų gyvimo dieną, kauniečių žvilgsnius traukė nuo Kauno centrinio pašto, per Vilniaus gatvę iki pat miesto Rotušės nusidriekusi eisena. Tokiu simboliniu gestu siekta prisibelsti į visuomenės narių širdis atkreipiant dėmesį į tėvų globos netekusius vaikus.

[galerija kiek=”8″]

Šiemet eitynes „Kiekvienam vaikui suraskime šeimą“ organizavę Vaikų gerovės centro „Pastogė“ atstovai kalbėdami apie iniciatyvos tikslą sako, jog svarbiausia  – paskatinti žmones imtis globoti be artimųjų meilės likusius vaikus. Pagrindinėmis miesto centro arterijomis nuvilnijusio renginio metu praeiviams buvo dalijamos skrajutės su asmeninėmis vaikų istorijomis bei balionai. Visa tai tapo puikia priemone, leidusia nestokojant pozityvumo atkreipti dėmesį opią nūdienos problemą.

„Beglobių vaikų nemažėja. Šiuo metu susiduriame su nuolatinių globėjų trūkumo dilema. Nors atsiranda vis daugiau profesionalių globėjų, gaunančių atlygį, vis dėlto didžiajai daliai vaikų reikia nuolatinės globos – augti nuolatinių globėjų ar įtėvių šeimose. Tad visais įmanomais būdais jų ieškome, eitynės vienas iš tokių būdų populiarinti idėją, kad ji taptų girdima bei matoma“, – atviravo  Globos ir įvaikinimo tarnybos socialinė darbuotoja Dalia Bloznelienė.

Penktadienį 14 val. nuo Kauno centrinio pašto pajudėjusioje gyvojoje žmonių kolonoje rikiavosi globėjai, įtėvių šeimos, specialistai, dirbantys globos srityje bei visi minėtai problemai neabejingi visuomenės nariai. Nužingsniavę iki Kauno rotušės skambant muzikinei programai jie tarpusavyje dalijosi gerąja patirtimi globojant vaikus ir griovė tam tikrus nusistovėjusius mitus, susijusius su beglobiais vaikais.

„Dažnai manoma, kad pasirengimas globoti vaiką trunka nemažą laiko tarpą, o globėjams keliami itin aukšti reikalavimai. Atsiranda ir manančių, jog beglobių vaikų genai – prasti, moterys nuogąstauja, kad augindamos ne savo vaiką, nesulauks dėkingumo. Šie negatyvūs aspektai sustabdo ne vieną, svarstantį imtis šio kilnaus darbo. Todėl globėjai, turintys pozityvią patirtį šioje veikloje, dalinosi ja su kitais ir kvietė prisijungti“, – šypteli D. Bloznelienė.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistų paklausta, ar tokio pobūdžio renginiai sulaukia dėmesio ir paskatina žmones ryžtis kreiptis į žinovus vaikų globos klausimais,  Globos ir įvaikinimo tarnybos socialinė darbuotoja, džiaugėsi, jog įvykus renginiams atstovus pasiekia ne vienas naujas skambutis.

„Viliamės, kad mūsų iniciatyvos taps puikiu postūmiu ateities apsisprendimams“, – sakė D. Bloznelienė.

 

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA