Kas vyksta Kaune birželio 1–3 dienomis? (Renginių kalendorius) | Kas vyksta Kaune

Kas vyksta Kaune birželio 1–3 dienomis? (Renginių kalendorius)

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Ir štai ji jau čia – jos didenybė vasara. Nors, tiesa, vasarą jautėme ir visą savaitę – savaitės pradžioje visą šalį alino rekordinio oro karštis. Savaitgalis išimti netaps, nors, tiesa, bus šiek tiek vėsiau. Sinoptikai Kaune žada 25 laipsnius šilumos perkopsiančią temperatūrą. Detalią orų prognozę galite rasti čia.

Šis savaitgalis patiks ir mėgstantiems vandens pramogas – Kaune oficialiai pradedamas paplūdimio sezonas. Oficialiai Kaune veikia šie pliažai: Kauno marių 1-asis, Kauno marių 2-asis, Lampėdžių ir Panemunės. Na, o jei nenorėsite kojų mirkti vandenyje, veiklų jums gali pasiūlyti ir miestas.

Atataria lamzdžiai 2018

XXXIII tarptautinis folkloro festivalis „Atataria lamzdžiai – 2018“, skirtas Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui, organizuojamas 2018 m. birželio 1 – 3 d. Šių metų tema –„Lietuvos didvyriai“. Festivalio metu miestiečiai ir miesto svečiai nemokamai galės klausytis ne tik koncertų miesto salėse, bažnyčiose ir gatvėse, bet ir dalyvauti mokymuose, atvirame apskrito stalo forume, dalyvauti mugėse, vakaronėse. Visi renginiai nemokami.

Pamoka „Važiavimas dviračiu mieste“

Atšilus orams, vis dažniau keturates transporto priemones ir pasivaikščiojimus, kauniečiai išmaino į pasivažinėjimus dviračiais. Siekdami kurti saugesnę aplinką, organizatoriai kviečia visus pasisemti žinių – pradžioje bus suteiktos esminės teorinės žinios apie savarankišką dviračio priežiūrą ir paruošimą važiavimui, kas padės nepatirti nemalonumų važinėjant mieste ir užtikrins jūsų galimybę gerai praleisti laiką. Dalyvavimas nemokamas.

Craft beer day

„Craft Beer Day” – tai antrasis, kasmetinis craft alaus mikro festivalis, kurio tikslas pristatyti moderniausius, inovatyviausius ir įdomiausius alaus gamintojus iš Lietuvos ir Europos, atsiribojant nuo industrinio ir nuobodaus alaus. Festivalio metu vyks aludarių prisistatymai bei degustacijos, veiks gatvės maisto zona, lauko erdvės. Festivalis mokamas.

Triatlonas kitaip

Nenorintiems savaitgalio praleisti tingiai gulint kur nors paplūdimyje, šeštadienį esate kviečiami pasportuoti. „3atlonas Kitaip“ – tai linksma ir nuotaikinga sporto šventė visiems sporto entuziastams. Tai renginys, siekiantis suburti įvairaus amžiaus dalyvius, tarp jų ir šeimas su vaikais. Dalyvavimas mokamas.

Pažaislio muzikos fesitvalis

Kasmetine tradicija tapęs Pažaislio muzikos festivalis jau šios savaitės pabaigoje vėl nuspalvins Kauno miesto, regiono ir visos Lietuvos koncertines erdves muzikos garsais. XXIII Pažaislio muzikos festivalio verpetas klausytojus įsuks nuo birželio 3 dienos ir tęsis iki rugsėjo 2-osios. Jo metu bus įgyvendinti 43 projektai – 15 iš jų nemokami. Muzikos garsai tvindys net 3o skirtingų Lietuvos kampelių. Pirmasis – jau šį sekmadienį.

„Žalgiris“ – „Lietkabelis“

Dvi pergales žalgiriečiai jau įsirašė – liko iškovoti trečiąjąir žengti į finalą. Tačiau svečiai iš Panevėžio tikrai nepasiduos be kovos, tad žalgiriečiai kviečia užkurti „Žalgirio“ areną taip, jog svečiams nebūtų kur dėtis. Runtynės mokomos.

Vasara jau čia, tad nors veiklų lengva prisigalvoti ir patiems, bet netruks ir jau suorganizuota. Belieka tik atvykti. O jeigu šioje apžvalgoje neradote renginio, kuris domintų – visa aibė jų yra mūsų renginių kalendoriuje.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA