D. Adomaitis paskelbė rinktinės kandidatų sąrašą – be žalgiriečių, Motiejūno, bet su NBA milžinais | Kas vyksta Kaune

D. Adomaitis paskelbė rinktinės kandidatų sąrašą – be žalgiriečių, Motiejūno, bet su NBA milžinais

delfi.lt 2018/05/31 10:59
Delfi.lt nuotr.

Lietuvos krepšinio rinktinės vyriausiasis treneris Dainius Adomaitis ketvirtadienį paskelbė 15 žaidėjų, kurie bus kviečiami ruoštis pasaulio čempionato atrankos rungtynėms su Lenkija ir Vengrija, sąrašą. Nors jame ir vėl nėra Kauno „Žalgirio“ narių, rinktinė šią vasarą atrodys visiškai kitaip nei per ankstesnius atrankos „langus“.

Pasaulio čempionato C grupės atrankos varžybose Lietuvos rinktinei teliko sužaisti dvejas rungtynes – birželio 28-ąją Sopote su Lenkija ir liepos 1-ąją Budapešte su Vengrija.

Per du ankstesnius atrankos varžybų „langus“ Lietuvos rinktinė iškovojo 4 pergales iš tiek pat galimų ir yra vienvaldė grupės lyderė, tačiau likusiems dviem susitikimams D. Adomaitis suburs komandą, kurioje bus daug garsesnių pavardžių nei lapkritį ir vasarį žaistų rungtynių metu.

Skirtingai nei rudenį ir žiemą, šį kartą Lietuvos rinktinės sudėtyje planuoja būti abu NBA lygoje rungtyniaujantys aukštaūgiai lietuviai – Jonas Valančiūnas ir Domantas Sabonis.

Komandai padės ir ankstesnes rungtynes dėl nesuderintų FIBA ir Eurolygos tvarkaraščių praleidę Mantas Kalnietis, Lukas Lekavičius, Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis.

Tačiau Eurolygoje trečiąją vietą užėmusio, LKL čempionate kovą dėl aukso tęsiančio Kauno „Žalgirio“ krepšininkų sąraše ir vėl nėra.

„Viską nuodugniai apsvarstėme, norėjosi išbandyti kai kuriose pozicijose kitus žaidėjus. Daug žaidėjų turi savo planus vasarai, tai susiję su poilsiu ir individualiu darbu. „Žalgirio“ žaidėjų buvo alinantis sezonas, – komentavo D. Adomaitis. – Norėjau matyti Paulių Jankūną ir Edgarą Ulanovą, bet žinau jų situaciją – kalbėjau su jais pačiais ir klubo medikų personalu. Jie turi didesnių ar mažesnių sveikatos problemų. Žaidėjų sveikata prioritetas šioje situacijoje“.

Kaip ir buvo galima tikėtis, sąraše nefigūruoja Kinijoje sezoną praleidusio Donato Motiejūno pavardė. Aukštaūgis nedalyvavo ir ankstesnėse atrankos varžybose, sudėtingu charakteriu išsiskiriančio 27-erių krepšininko ir D. Adomaičio požiūriai į darbą nacionalinėje rinktinėje jau kurį laiką išsiskiria.

106:50 sutriuškintas Kosovas, 75:55 – Lenkija, 80:75 palaužta Vengrija ir dar kartą 106:50 nubausti Kosovo krepšininkai. Tai – Lietuvos rinktinės rezultatai pirmuose atrankos „languose“, o iš šias pergales skinti padėjusių žaidėjų dabartinėje D. Adomaičio komandos sudėtyje liko kiek daugiau nei pusė – 8 iš 15 į atrankos stovyklą kviečiamų žaidėjų.

Tai – Mindaugas Girdžiūnas, Adas Juškevičius, Marius Grigonis, Renaldas Seibutis, Rokas Giedraitis, Eimantas Bendžius, Laurynas Birutis ir Martynas Echodas.

Iš ankstesniuose „languose“ dalyvavusių žaidėjų D. Adomaičio kvietimo šį kartą nesulaukė Šarūnas Vasiliauskas, Žygimantas Janavičius, Deividas Gailius, Evaldas Kairys, Arnoldas Kulboka, Vaidas Čepukaitis, Edgaras Želionis, Kšištofas Lavrinovičius, Arnas Butkevičius ir Gediminas Orelikas.

Tiesa, du pastarieji žaidėjai ilgą laiką buvo traumuoti, o 38-erių veteranas K. Lavrinovičius karjerą nacionalinėje komandoje jau greičiausiai užbaigė.

Į treniruočių stovyklą krepšininkus D. Adomaitis žada sukviesti birželio 25-ąją Palangoje.

Vietą kitame atrankos varžybų etape Lietuvos rinktinė jau yra užsitikrinusi, tačiau pergalės prieš lenkus ir vengrus yra svarbios dėl to, kad pirmojo etapo rezultatus komandos su savimi „nusineš“ į antrąjį atrankos varžybų etapą, kur bus suformuota nauja 6 komandų grupė.

Lietuvos rinktinės kandidatai rungtynėms su Lenkija ir Vengrija

Įžaidėjai:

Mantas Kalnietis (31 m., 196 cm, Milano „AX Armani“),
Lukas Lekavičius (24 m., 183 cm, Atėnų „Panathinaikos“),
Mindaugas Girdžiūnas (29 m., 188 cm, Vilniaus „Lietuvos rytas“);

Atakuojantys gynėjai:

Adas Juškevičius (29 m., 194 cm., Stambulo „Galatasaray“),
Marius Grigonis (24 m, 198 cm, Berlyno ALBA),
Renaldas Seibutis (32 m., 196 cm, Klaipėdos „Neptūnas“);

Lengvieji krašto puolėjai:

Jonas Mačiulis (33 m., 198 cm, Krasnodaro „Lokomotiv“),
Rokas Giedraitis (25 m., 200 cm, „Lietuvos rytas“);

Sunkieji krašto puolėjai:

Domantas Sabonis (22 m., 208 cm, Indianos „Pacers“);
Eimantas Bendžius (28 m., 203 cm, Santjago de Kompostelos „Obradoiro CAB);
Mindaugas Kuzminskas (28 m., 205 cm, Milano „AX Armani“);

Vidurio puolėjai:

Jonas Valančiūnas (26 m., 213 cm, Toronto „Raptors“);
Artūras Gudaitis (24 m., 208 cm, „AX Armani“);
Laurynas Birutis (20 m., 213 cm, „Šiauliai“);
Martynas Echodas (20 m., 206 cm, „Lietuvos rytas“).

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA