Aplinkos ministerija Zoologijos sodui siūlo nutraukti viešąjį pirkimą | Kas vyksta Kaune

Aplinkos ministerija Zoologijos sodui siūlo nutraukti viešąjį pirkimą

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Atsižvelgdama į Viešųjų pirkimų tarnybos pateiktas išvadas, Aplinkos ministerija rekomenduoja Lietuvos zoologijos sodui nutraukti sodo rekonstrukcijos projekto vykdomą viešąjį pirkimą ir nebeteikti apeliacinio skundo teismui, rašoma Aplinkos ministerijos internetinėje svetainėje.

Taip pat zoologijos sodo prašoma suteikti Aplinkos ministerijai reikiamus įgaliojimus vykdyti naują viešąjį pirkimą. Aplinkos ministerija ketina suburti mišrią specialistų grupę iš zoologijos sodo atstovų ir ministerijos įvairių sričių specialistų, kurie kvalifikuotai parengtų naujas zoologijos sodo rekonstrukcijos projekto pirkimo sąlygas ir kriterijus.

„Šiomis zoologijos sodui teikiamomis rekomendacijomis pirmiausia siekiame kaip įmanoma greičiau rasti išeitį iš susidariusios aklavietės. Tikimės, kad mūsų rekomendacijos padės išvengti galimų teisinių ginčų, taip pat sudarys maksimalią konkurenciją tiekėjams naujame viešajame pirkime ir užtikrins mažiausius zoologijos sodo rekonstrukcijos projekto įgyvendinimo kaštus“, – sako aplinkos viceministras Martynas Norbutas.

Aplinkos ministerija deda visas pastangas, kad 1938 m. įkurto zoologijos sodo rekonstrukcija prasidėtų laiku, kitu atveju kiltų grėsmė netekti šiam projektui skirtos maždaug 12 mln. eurų paramos iš ES fondų.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA