Pildo sąrašą: Kauno apskrityje vyksiančios „Granatos“ skelbia dar būrį atlikėjų | Kas vyksta Kaune

Pildo sąrašą: Kauno apskrityje vyksiančios „Granatos“ skelbia dar būrį atlikėjų

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Muzikos festivalis „Granatos Live“ pristato 12 grupių ir atlikėjų, kurie rugpjūčio 3–5 d. pasirodys „NESCAFÉ“ scenoje. Greta tokių puikiai pažįstamų vardų kaip „The Roop“ ar „Junior A“ festivalio žiūrovai išvys ir 4 kolektyvus, kurie šią galimybę pelnė „Granatos Live“ ir „NESCAFÉ“ organizuotoje jaunųjų atlikėjų atrankoje.

Vos vakar savo naują muzikinį klipą „Ufo“ pristačiusi grupė „The Roop“ Lietuvos muzikiniame pasaulyje pasirodė 2014-aisiais. Drauge susibūrę profesionalūs muzikantai sėkmingai kuria aukšto lygio pop rock muziką ir stebina publiką išskirtiniais vaizdo klipais: „Not too late“ yra vienas pirmųjų muzikinių klipų ne tik Lietuvoje, bet ir visame pasaulyje, kuris buvo sukurtas pasitelkus 360 laipsnių vaizdo ir animacijos technologijas. Nuo pat savo debiutinio albumo „To Whom It May Concern“ išleidimo grupė susilaukia ne tik gero kritikų įvertinimo, bet ir publikos simpatijų – nedaug trūko, kad „The Roop“ būtų atstovavusi Lietuvai šių metų „Eurovizijos“ konkurse.

Nuolat su įvairiausiais muzikos žanrais – nuo šiuolaikinio R&B ir elektronikos iki punk – flirtuojančio Junior A muzikinė kelionė – trumpa, tačiau įspūdinga. Eksperimentinę elektroninę muziką kuriančio atlikėjo karjera radikaliai pasikeitė vos per metus – po to, kai 2017-aisiais internete pasirodė jo pirmieji kūriniai, į vaikiną iš Plungės, kuriam iki tol „niekas nenorėjo atverti durų“, dėmesį atkreipė tokie pasaulinės muzikos leidybos „rykliai“ kaip „Sony Entertainment“ ar „Columbia“. Junior A daina „Sleep Machine“ pateko į „Spotify“ „USA Viral Top 50“ ir „New Music Friday USA“ grojaraščius šalia tokių vardų kaip Lana Del Rey ar Frankas Ocean‘as, jo kūrinius groja „Apple Beats1“, BBC „Radio 1“, „Soho Radio London“ ir kitos radijo stotys.

Pirmąsyk festivalyje „Granatos Live“ bus galima išgirsti energingą ir tamsų elektroninio „The STATION“ roko skambesį. Prieš pusantrų metų ryškiai debiutavusi „The STATION“ sudrumstė lietuviškos muzikos vandenis – nostalgiškas devintojo dešimtmečio alternatyvaus roko skambesys ir prasmingi tekstai atkreipė muzikos kritikų dėmesį bei pelnė Mykolo Katkaus įkurtai grupei dvi M.A.M.A. nominacijas. Gegužės pradžioje jau antrą albumą „Drama“ išleidusi sparčiai populiarėjanti grupė naujuose savo kūriniuose neria gilyn į sielos užkaborius, o devinto dešimtmečio roką keičia neramaus elektroninio roko skambesys, tapęs muzikiniu takeliu dabartinėse miesto praeivių širdyse vykstančioms dramoms.

Į „NESCAFÉ“ sceną šiemet žengs ir „Abudu“. Pasak jų pačių, Vilniui parodę kur yra Šakiai, sugrįžę po trumpos pertraukos „Abudu“ groja dar garsiau ir greičiau, myli alternatyvą bei lietuvių kalbą ir groja vien savo pačių susapnuotas melodijas. Jauna, empatiškai į žiūrovą reaguojanti art rock grupė „Jautì“ – vaikystės draugai, gerokai išaugę muzikuojančių naujokų kelnes. Su klausytoju atvirai bendraujanti ketveriukė sako nesantys svajokliais romantikais – susibūrę prieš dvejus metus, jie daug kuria ir didina savo gerbėjų ratą.

Gerokai ūgtelėjęs ir elektroninės muzikos duetas „Black Water“, save vadinantis subrendusiais elektronikos romantikais. Du albumus išleidusi grupė 2016-aisiais buvo nominuota M.A.M.A. apdovanojimų „Metų elektronikos“ kategorijoje, o jų klampūs ir vaizduotę dirginantys kūriniai publiką nukelia į šokių aikštelę, kurioje maišosi elektronika, minimal, techno ir house skambesiai. „Flash Voyage“ ketveriukė kuria lo fi psychedelic ir jizz jazz muziką bei svajoja apie lietuviškos muzikos revoliuciją. Kūrybinę laisvę ir taisyklių nepaisymą išpažįstantys vaikinai šiuo metu užsiėmę naujais įrašais bei koncertais, kurie, pasak jų, išsiskiria laisvės jausmu, stipria energetika ir sklindančia meile.

„Karibų pakrantę galima susipakuoti ir parsivežti į Lietuvą,“ – tarė ir taip padarė grupės „Parranda Polar“ vaikinai, prieš 3 metus ėmę Lietuvoje populiarinti dar neatrastą kumbijos žanrą. Tropinį karštį scenoje ir publikos širdyse jie kuria akordeonu, perkusija, bosine gitara ir vokalu. Neseniai išleistu debiutiniu albumu „Mucho Frio“ įrodę, kad kumbija gali sukelti tokį karštį, kokio Lietuva dar nematė, „Parranda Polar“ vaikinai ir festivalyje „Granatos Live“ privers visus šypsotis ir šokti.

Grupės „Elnio Rago Miškas“, „Black Biceps“, „Pai X“ ir Karolis Rupkus – „Granatos Live“ ir „NESCAFÉ“ organizuotos jaunųjų atlikėjų atrankos „išrinktieji“. Keistoko pavadinimo „Elnio Rago Miško“ visumą sudaro 3 aspektai, kuriuos grupė komponuoja savo muzikoje: švelnūs ir subtilūs tekstai – elnias, lyriški, bet tuo pat metu trankūs garsai – ragas, psichodelinis ir šiek tiek mistinis skambesys – miškas. Kokybišką energiją, greitą ritmą ir dozę geros nuotaikos savo klausytojams siūlo grupė „Black Biceps“, kurios muzika kupina ska, roko ir hiphopo ritmų. Anot jų pačių, „kartą paragavus jų muzikos, negalėsit jos atsikratyt“.

Nors tarptautinis duetas „Pai X“ – Asi Yehuda iš Izraelio ir rusė Evgenya Redko – vis dar geriau žinomi kaip grupės „Lilas ir Innomine“ scenos bendražygiai, muzikinę alternatyvą mėgstantys klausytojai jau spėjo susipažinti ir su autorine dueto kūryba. Naujų ir vizualių garsų bei alternatyvių kompozicijų, kuriose melancholiškos melodijos persipina su sodriais elektronikos elementais, įkvėpta grupė jau išleido debiutinį minialbumą „Skin“.

L. Cohen‘o lyrizmo ir B. Dylan‘o minimalizmo įkvėpto muzikanto ir dainų kūrėjo Karolio Rupkaus muzikoje dominuoja akustinių instrumentų garsai bei gilūs, dažnai įvairias socialines temas paliečiantys tekstai. 2016 m. atlikėjas išleido savo pirmąjį solinį albumą „Camera“, o jo dainos „Soldier Never Cries“ ir „Perfect Day To Run“ buvo transliuojamos Airijos, Didžiosios Britanijos bei Lenkijos radijo stočių eteryje.

Tarp jau paskelbtų muzikos festivalio „Granatos Live 2018“ atlikėjų – britų pop žvaigždė Rita Ora, „Rudimental DJ“, Duke Dumont, Betsy, Jazzu, Saulius Prūsaitis, Ba., Justinas Jarutis, Lilas ir Innomine, Beatrich, Monique, Gjan ir kiti.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA