Kauniečiai neranda problemos sprendimo: kreipėmės į policiją, tačiau nauda – menka | Kas vyksta Kaune

Kauniečiai neranda problemos sprendimo: kreipėmės į policiją, tačiau nauda – menka

Skaitytojų nuotr.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ redakciją pasiekė susirūpinusių kauniečių laiškas. Jame nupasakojama į nemalonią padėtį gyventojus pastatanti situacija – kieme jau kelias savaites gyvena iš kito miesto atvykęs vyras, o aplinkinių daugiabučių gyventojai niekaip neranda problemos sprendimo būdų.

[galerija kiek=”4″]

Problemos, kuriomis pasidalino M. Riomerio gatvės gyventoja, tęsiasi jau kelias savaites. Moteris pasakoja, jog būtent tada pirmą kartą pastebėjo į kiemą atklydusį maždaug 40-50 metų vyriškį. „Jis teigia esantis iš Raseinių, tačiau gulėjo Kauno Respublikinėje ligonėje ir dabar jį iš ten paleido, taip jis atsidūrė čia. Iš pradžių jis sakė, jog eis į Raseinius pėsčiomis, dabar teigia laukiantis sesers, kuri jį parveš namo“, – pasakoja skaitytoja.

Gyvendamas kieme, vyriškis iš Raseiniųvkelia aplinkinių gyventojų susirūpinimą. „Jis išrausia konteinerius, atliekas ir šiukšles išmėto po visą kiemo teritoriją, atsirinkęs, kas jam tinkama, krauna į krūvas. Miega ant senų kilimų po medžiais šalia gatvės, kuriasi ugnį ir skardinėse šiukšlėse verdasi vandenį“, – dėsto daugiabučio gyventoja.

Dar labiau gyventojai sunerimo, kai vyriškis kieme surado nenaudojamą automobilį – tai tapo jo asmeniniu sandėliuku ir gyvenamąja vieta. Į automobilio bagažinę ir saloną vyriškis krauna daiktus, ten glaudžiasi lyjant lietui, kūrena rastas žvakes. „Į mūsų perspėjimus ir prašymus trauktis nuo svetimo automobilio – nereaguoja,“ – piktinasi skaitytoja. Minėtasis automobilis, anot gyventojos, stovi prie pat daugiabučio ir skleidžia nemalonų kvapą.

Gyventojai neapsikentę kreipėsi į policiją, tačiau, skaitytojos teigimu, nauda buvo menka – atvykėlis, pastebėjęs pareigūnus, skuba slėptis. Taip atsitiko jau porą kartų, tad pareigūnams, atvykusiems spręsti situacijos, po ilgų laukimo minučių galiausiai tenka pasišalinti.

Pasak skaitytojos, aplink stovinčių daugiabučių gyventojai nebežino, kur kreiptis. Čia svarbi ir moralinė dilema. „Žmogaus lyg ir gaila – norisi duoti maisto, jis taip pat prašo rūkalų, tačiau griežtai to nedarome bijodami, jog atvykėlis kieme įsikurs ilgam. O jau ir dabar jis kieme elgiasi kaip savo namuose“, – susirūpinimu dalijasi kaunietė.

Norime kreiptis į portalo „Kas vyksta Kaune“ skaitytojus – kaip patartumėte elgtis su problema susidūrusiems kauniečiams?

Dėkojame kauniečiams už tai, kad praneša apie aktualius įvykius. Jei ir jūs norite pasidalinti savo informacija ar nuomone apie Kauno aktualijas, rašykite pasinaudoję spec. forma „Pranešti naujieną“ arba per „Facebook“ puslapio privačias žinutes.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA