Nužudytos I. Strazdauskaitės budeliai stoja prieš teismą | Kas vyksta Kaune

Nužudytos I. Strazdauskaitės budeliai stoja prieš teismą

delfi.lt 2018/05/30 14:45
DELFI nuotr.

Pasibaigus ikiteisminiam tyrimui, trečiadienį Kauno apygardos teisme, merginos pagrobimu ir nužudymu kaltinami trys kėdainiškiai sėda į teisiamųjų suolą. Šiandien numatytas posėdis dėl kardomosios priemonės suėmimo termino pratęsimo.

Ievos Strazdauskaitės nužudymo kaltinami Leonas Bieliauskas, Mantas Bieliauskas ir Karolis Bieliauskas iki šiol buvo laikomi suimti, suėmimas jiems taikomas nuo 2017 metų kovo 10 dienos.

Giminystės ryšiais susiję asmenys kaltinami tuo, kad veikdami organizuotoje grupėje sugadino svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu, panaudodami smurtą ir sukeldami pavojų nukentėjusiojo asmens gyvybei ir sveikatai neteisėtai atėmė žmogui laisvę, grasindami fiziniu smurtu ir jį panaudodami pagrobė didelės vertės svetimą turtą, dėl savanaudiškų paskatų, siekdami nuslėpti kitus nusikaltimus, kankindami ir itin žiauriai nužudė žmogų.

Trys įtariamieji, suburti Karolio Bieliausko, dar prieš I. Strazdauskaitės nužudymą veikė organizuoto nusikalstamumo grupuotėje.

Žiaurus planas

2017 m. kovo 5 d., Bieliauskai buvo sukurpę planą pagrobti prabangų automobilį. Ieškodami tinkamos transporto priemonės, kaltinamieji automobiliu „BMW 735“ išvyko iš Kėdainių ir apie 18 val. vienoje degalinėje pastebėjo prabangų „Audi A7“, kurį vairavo į Vilnių važiuojanti I. Strazdauskaitė.

Susidomėję grobiu kaltinamieji merginą pradėjo sekti. Apie 19 val., greitkelio A1 atkarpoje tarp Bačkonių ir Elektrėnų, važiuodami dideliu greičiu pirmąja eismo juosta, vyrai automobiliu „BMW“ tyčia taranavo „Audi“ dešinę pusę ir jį apgadino. Po inscenizuoto autoįvykio iš savo automobilio išlipusią I. Strazdauskaitę vyrai panaudoję smurtą ir fizinę prievartą įsodino atgal į jos vairuotą automobilį ir jį pasisavinę iš įvykio vietos pabėgo.

Vykstant į vietą, kur pagrobtas automobilis turėjo būti perduotas kitam asmeniui, merginos mobilaus ryšio telefonas buvo išmestas. Pastarasis asmuo pagrobtą automobilį tą patį vakarą paslėpė Žeimių seniūnijoje esančiame miške.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad automobilio paslėpimui buvo pasitelkti keli asmenys, kurie iki to apie planuojamus ir padarytus nusikaltimus nieko nežinojo. Jų atžvilgiu tyrimas dar tęsiamas. Iš viso nusikalstamu būdu užvaldytas turtas įvertintas didesne nei kaip 65 tūkst. eurų suma.

Perdavę pagrobtą automobilį Bieliauskai sumanė dar žiauresnį planą – I. Strazdauskaitę nužudyti. Kovo 6 d. naktį budeliai atgabeno merginą automobilio bagažinėje į miško tankmę prie buvusio Kėdainių rajono aerodromo, kur ją ir nužudė, o kūną bandė paslėpė užkasdami.

Daugiau naujienų skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA