Policija sučiupo statybininką-sukčių: užkibo ne vienas kaunietis | Kas vyksta Kaune

Policija sučiupo statybininką-sukčių: užkibo ne vienas kaunietis

Asociatyvi / DELFI nuotr.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (VPK) Kauno miesto Dainavos policijos komisariate (PK) atliktas ikiteisminis tyrimas dėl vykdyto sukčiavimo, dokumento klastojimo ar disponavimo suklastotu dokumentu ir vagystės. Remontą atlikti žadėjęs vyras iš klientų išviliojo kelis tūkstančius eurų.

Tyrimo metu nustatyta, kad vyras, gimęs 1985 m., internetinėje erdvėje patalpinęs melagingus skelbimus apie atliekamus įvairius remonto ir statybos darbus, sudarydavo su gyventojais sutartis, kuriose nurodydavo melagingus duomenis. Vyras paimdavo pinigus, tačiau darbų neatlikdavo ir apgaule iš dviejų asmenų įgijo daugiau nei 6 000 eurų.

Atliekant šį ikiteisminį tyrimą, kurį organizavo ir jam vadovavo Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros Pirmojo skyriaus prokurorai, buvo nustatyta, kad tas pats vyras yra įvykdęs ir vagystes – nuo trijų skirtingų automobilių pagrobė galinio vaizdo stebėjimo veidrodėlius, taip padarydamas bendrai 1 870 eurų žalą.

Kauno apskrities VPK Dainavos PK viršininkas Stanislovas Zaikinas ragina gyventojus būti budrius: „Asmenis, kurie skelbia apie atliekamas paslaugas interneto skelbimuose, rekomenduojame vertinti itin atsakingai ir atsargiai. Įmones ar įstaigas, kurios yra registruotos, visuomet galima lengvai patikrinti internete, paskaityti atsiliepimus, įvertinti darbo atlikimo riziką.

Tačiau jei gyventojai vis dėlto renkasi, jog darbai būtų atliekami privačių asmenų, tuomet rekomenduojame patikrinti ne tik verslo liudijimą, kurį jums turi pateikti atvykęs žmogus, bet ir asmens tapatybės dokumentą, kad įsitikintumėte, jog tai tikrai tas pats asmuo.“

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA