Lietuvos verslo alėja: Kauną pasirinko dėl patogaus susisiekimo ir sulaukė sėkmės | Kas vyksta Kaune

Lietuvos verslo alėja: Kauną pasirinko dėl patogaus susisiekimo ir sulaukė sėkmės

D. Beržinio nuotr.

Prieš penkiolika metų Lietuvoje pradėjusi veiklą vokiečių bendrovė „Hegelmann Transporte“ pasirinko kurtis Kaune ir neapsiriko. Šių metų pabaigoje bendrovė įsikurs naujai statomame moderniame logistikos centre Domeikavoje bei sukurs iki 300 naujų darbo vietų. „Hegelmann Transporte“ yra Lietuvos valstybės 100-mečio proga Kaune atidarytos Lietuvos verslo alėjos rėmėja.

Praėjusiais metais „Hegelmann Transporte“ verslo sferai pateikė drąsų pareiškimą – buvo nuspręsta investuoti beveik 20 mln. eurų į logistikos centro Domeikavoje statybas, kurio statybos turėtų būti užbaigtos iki šių metų pabaigos. Šiandien UAB „Hegelmann Transporte“ biurai veikia ne tik Kaune, bet ir Vilniuje, Klaipėdoje, Šiauliuose.

Milijoninės investicijos į Kauno rajoną

2004-aisiais metais vokiečių kapitalo krovinių pervežimo bei logistikos bendrovė įsikūrė Lietuvos širdyje, Kaune, šalia kelio „Via Baltica“. Per penkiolika veiklos metų įmonė tapo ne tik verslo, bet miesto kultūrinio gyvenimo dalimi.

„Kai atėjome į Lietuvos rinką, Kauną pasirinkome neatsitiktinai – tai strategiškai patogus centrinis šalies taškas. Transporto įmonei svarbiausia puikus susisiekimas keliais – tai dalinai lėmė pasirinkimą įsikurti Kauno rajone, Domeikavos seniūnijoje. Orientavomės ir į klientų poreikius, tad siekdami praplėsti savo paslaugų asortimentą, pradėjome logistikos sandėlių statybas“, – teigė įmonių grupės valdybos narys Anton Hegelmann.

2017-aisiais pradėtos statybos jau spėjo įgauti pagreitį – pirmasis statybų etapas artėja prie pabaigos, o įmonės atstovai viliasi, kad jau metų pabaigoje administracijos darbuotojai galės įsikurti naujose erdvėse. Kartu yra statomas ir sandėliavimo paskirties objektas. Kartu šie pastatai užims maždaug hektaro plotą.

„Nuolat augame, plečiamės, tad ir šiam pastatui turime daugybę užmojų. Visą komandą iš šiuo metu esančių trijų biurų subursime į vieną administracinį pastatą.  Tikimės, jog toks komandos sutelkimas dar labiau suvienys kolegas ir šie dar užtikrinčiau sieks ambicingų planų“, – kalbėjo „Hegelmann Transporte“ direktorius Tomas Jurgelevičius.

Naujoji darbo erdvė, įmonės atstovų teigimu, suteiks galimybes ir kolektyvo plėtrai – be 350 žmonių komandos, įsikeliančios iš skirtingų biurų į naująjį administracinį pastatą, bus sukurta ir dar 200-250 naujų darbo vietų.

Įmonės atstovai taip pat pažymi, kad  kartu su Užsienio reikalų ministerija vysto projektą „Sugrįžk į Lietuvą“. Jo pagrindinis tikslas – padėti emigrantams, sugrįžusiems į Lietuvą, sėkmingai įsilieti į darbo rinką, tad įmonė siūlo ne tik bendruomenę ir darbo vietą, bet ir realią pagalbą persikraustant.

Įsilieja į kultūrinį gyvenimą

Įmonės dalyvavimas tokiuose ir panašaus pobūdžio projektuose parodo, jog šiais laikais nebeužtenka galvoti tik apie finansinius ir ekonominius veiklos aspektus. „Hegelmann Transporte“ savo veiklą grindžia principais, įrodančiais, jog įmonei rūpi ne tik verslas, bet ir šalis, aplinka, kurioje yra plėtojama veikla, kultūrinis šalies gyvenimas. 

Įmonės socialinės atsakomybės investicijos šiemet ypač aiškiai jaučiamos Kaune. Visai vasarai „Hegelmann Transporte“ tapo Kauną garsinančio Pažaislio muzikos festivalio rėmėja. „Šie metai mūsų įmonių grupei ypatingi – lygiai prieš 20 metų Vokietijoje buvo pradėtas Hegelmannų šeimos verslas, kai trys broliai įkūrė transporto ir logistikos įmonę „Hegelmann Transporte“. Minėdami gražią sukaktį norime prisidėti prie kultūrinio-muzikinio festivalio, kuris kasmet įkvepia Kauno miestą“, – sprendimą komentuoja įmonės atstovai.

„Hegelmann Transporte“ yra ilgamečiai aktyvūs Kauno prekybos ir amatų rūmų dalyviai, taip pat darbuotojai dalyvauja Kauno miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuro inicijuojamame projekte „Sveikas darbo kolektyvas“. Šiemet įmonės paramos sulaukė Kaune vykstantis vandens formulių F2 Pasaulio čempionatas, „Kingo of Cage“ varžybos.

Anksčiau „Hegelmann Transporte“ yra prisidėjusi prie Lietuvos zoologijos sodo ruoniuko baseino rekonstrukcijos darbų, inicijavo ir palaikė saugaus eismo kelyje idėjas.

„Hegelmann Transporte“ ilgametė bendradarbiavimo patirtis taip pat sieja su šalies universitetais, kurių studentai yra skatinami geriau mokytis ir siekti savo tikslų, o už pastangas yra įvertinami vardinėmis įmonės stipendijomis.

Šis straipsnis yra iš ciklo „Lietuvos valstybės 100-mečiui – Lietuvos verslo alėja Kaune“, skirto supažindinti kauniečius su Lietuvos verslo ištakomis, pristatyti sėkmingai Kaune susikūrusias įmones, kurios seniai išaugo ne tik miesto, bet ir valstybės ribas, taip pat ir mažesnius verslus, be kurių miestas būtų tuščias ir neveiklus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA