Studentai vėl suksis vėju: festivalį perkelia į netradicinę aplinką | Kas vyksta Kaune

Studentai vėl suksis vėju: festivalį perkelia į netradicinę aplinką

Organizatorių nuotr.

Šeštadienį, gegužės 26 d., Kauno pilies slėnį sudrebins tradicinis Kauno aukštųjų mokyklų tautinio meno ansamblių festivalis „Ei, studente, sukis vėju!2018”. Mintimis apie 24-ąjį kartą vyksiančią šventę pasidalino koncerto organizatoriai Lietuvos sveikatos mokslų universiteto (LSMU) tautinių šokių ansamblis „Ave vita“ ir LSMU tautinių šokių kolektyvas „Džigūnas“.

Ansamblio „Ave vita“ meno vadovas choreografas Kazimieras Kondratavičius didžiuojasi, kad jo idėja suburti Kauno miesto studentų kolektyvus taip prigijo ir išsiplėtojo – nuo 1994 metų koncerto, kuriame dalyvavo tik 3 tautinio šokio ansambliai, iki 2016 m. halėje vykusios „mažosios studentų dainų šventės“, kurioje visi kolektyvai pasirodė kartu vienoje scenoje. Festivalis ne kartą buvo sulaukęs svečių iš užsienio – Graikijos, Lenkijos, Latvijos – o tai kiekvieną koncertą padarydavo „savaip ypatingu“.

Šiemet festivalis vyks kiek neįprastoje aplinkoje. Mintį koncertą rengti gamtoje, kur pagrindinį apšvietimą sukurs saulė, o dekoracijas atstos Kauno pilies ir Santakos parko vaizdai, pasiūlė kolektyvo „Džigūnas“ meno vadovė choreografė Vilma Tiškevičienė. Vadovė sako, jog: „Kauno pilies slėnis dar nėra matęs šitiek daug tautinį meną mylinčių ir ta meile su visu miestu besidalijančiu jaunų žmonių“, bei visus renginio žiūrovus kviečia ateiti pasipuošus tautiniu kostiumu ar jo detale.

Festivalio nekantriai laukia ir studentai – tiek ruošiantys akį džiuginančius pasirodymus, tiek dėliojantys organizavimo detales. Daugelis ansamblio „Ave vita“ narių festivalyje dalyauja jau ilgus metus. Tad paprašius įvardinti įsimintiniausią koncertą, jie pasirinko 2016 metų festivalį Kauno sporto halėje, kai kolektyvai visą programą šoko, grojo ir dainavo kartu nuo pradžios iki pabaigos, o kartu bedainuojant buvo galima justi visą didybę ir vienybę, kurią padeda sukurti lietuviška daina. Džigūniečiai taip pat tobulina šokio žingsnelius ir su nekantrumu laukia gegužės 26-osios, kai galės raškyti sunkaus darbo vaisius.

Tačiau jų manymu, bene svarbiausias studentiškos šventės tikslas yra parodyti, jog jaunimas gali ne tik krimsti sunkius mokslus, bet susibūrus šokiu, daina ir muzika parodyti savo meilę tautiniam menui. Organizatoriai stropiai ruošiasi ir stengiasi, jog šventė įsimintų kaip geriausias iki šiol vykęs festivalis, o kad taip įvyktų, laukia visų miestiečių ir svečių tautinio meno šventėje.

Šiųmetiniame Lietuvos valstybės atkūrimo šimtmečiui skirtame renginyje gražiausius tautinius šokius ir dainas dovanos net aštuoni Kauno miesto studentų kolektyvai: KTU tautinio meno ansamblis „Nemunas“, VDU tautinių šokių ansamblis „Žilvitis“, ASU tautinių šokių kolektyvas „Sėja“, LSU tautinių šokių ansamblis „Rasa“, KK tautinių šokių kolektyvas „KauKas”, KTK tautinių šokių kolektyvas „Pušynėlis“, jau minėtieji organizatoriai „Džigūnas“ ir „Ave vita“. Kauniečius taip pat sveikins Rygos Stradino universiteto tautinių šokių ansamblis „Ačkups“ bei Jurgis Didžiulis. 13:30 val. festivalį energingai bei iškilmingai atidarys studentų eisena, keliaujanti nuo Kauno muzikinio teatro sodelio per Laisvės alėją bei Vilniaus gatvę iki pat Kauno pilies slėnio. 15:00 val. nuo scenos su kauniečiais ir Kauno miesto svečiais sveikinsis pirmieji renginio dalyviai.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA