D. Grybauskaitei jau statomas namas: atskleidė, kiek suplanuota išleisti | Kas vyksta Kaune

D. Grybauskaitei jau statomas namas: atskleidė, kiek suplanuota išleisti

delfi.lt 2018/05/24 08:57
Metro architektūra nuotr.

Praėjusių metų pabaigoje šalies vadovė nusipirko žemės sklypą, kuriame žada pasistatyti namą ir apsigyventi baigusi kadenciją. Dabar paaiškėjo, kad medžiagos namui ir statybininkų darbas kainuos bent 53 984 Eur.

Bent jau tokia suma nurodyta gegužės 22 d. atnaujintoje Dalios Grybauskaitės privačių interesų deklaracijoje. Joje taip pat nurodoma, kad sutartis dėl statybinių medžiagų ir paslaugų įsigijimo su bendrove „Mūro ekspertai“ balandžio 30 d.

„Sodros“ duomenimis, oficialiai šioje įmonėje kovo mėnesį dirbo 10 darbuotojų. Vidutinis jų atlyginimas buvo 391 Eur neatskaičius mokesčių – tai yra nesiekė minimalios mėnesinės algos.

„Mūro ekspertų“ direktorius Sergejus Pšečukas neneigė su prezidente sudarytos sutarties fakto, gana įtikinamai paaiškino, kodėl oficiali darbuotojų alga yra tokio dydžio. Vis dėlto jis neatskleidė sandorio detalių ir atsisakė būti cituojamas.

Paprašyta pakomentuoti D. Grybauskaitės deklaruotą sandorį, prezidentės patarėja Daiva Ulbinaitė atsiuntė tokį komentarą:

„Prezidentė pasibaigus kadencijai neliks gyventi Turniškių rezidencijoje ir savo būstu pasirūpins pati. Visos su namo statybomis susijusios išlaidos bus deklaruojamos įstatymų numatyta tvarka.“

Būsimo prezidentės namo projektinius pasiūlymus parengė „Metro architektūra“.

„Standartinis užsakovas, tik tiek, kad visiems žinomas. Iš esmės projektavimas vyksta kaip ir su visais, nes visada ruošiami keli variantai, kad išsirinktų. Šiuo metu pasirinktas tarpinis stiliaus variantas – tarp modernaus ir klasikinio namo“, – komentavo įmonės direktorius Julius Biliūnas.

DELFI jau rašė, kad 2017 m. gruodžio pabaigoje šalies vadovė papildė savo privačių interesų deklaraciją, kurioje nurodė, kad baigė sandorį dėl žemės sklypo įsigijimo.

Preliminarią sutartį dėl Vilniaus pakraštyje plėtojamo projekto „Bajorų parkas“ prezidentė sudarė dar 2016 m. rugpjūtį. Nurodytas avansinis mokėjimas – 10,5 tūkst. eurų.

2017 m. gruodžio 28 dieną deklaracija buvo atnaujinta ir joje nurodyta, kad galutinai už sklypą sumokėta dar 65 tūkst. eurų. Deklaruoto sandorio objektas aprašytas taip: „Galutinis mokėjimas už namų valdos sklypą su miško dalimi.“

Taigi, iš viso Dalia Grybauskaitė už žemę sumokėjo 75,5 tūkst. eurų. Kokio dydžio tai sklypas deklaracijoje nenurodoma. Vadinasi, bendrai už sklypą ir namą ji sumokės bent 128 tūkst. Eur.

Daugiau informacijos skaitykite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA