Skrydžiais iš Kauno į Varšuvą džiaugėsi neilgai: pasiūlė skristi iš Vilniaus | Kas vyksta Kaune

Skrydžiais iš Kauno į Varšuvą džiaugėsi neilgai: pasiūlė skristi iš Vilniaus

Asociatyvi / R. Tenio nuotr.

Antradienį startavę skrydžiai iš Kauno į Varšuvą spėjo ne tik nudžiuginti, bet ir nuvilti kauniečius. Planavusiems savo kelionę į kaimyninės šalies sostinę keleiviams teks likti Kaune arba rinktis, kaip jie patys sako, menkai guodžiančią alternatyvą – skrydį iš Vilniaus. 

Kaunietis Laurynas Lisauskas sako esantis gerokai įpykęs dėl skrydžių kompanijos LOT pateiktų netikėtumų.

„Penktadienio rytą, 06:15 val., lėktuvas, turėjęs kilti skrydžiui iš Kauno į Varšuvą, – atšauktas. Oro linijų bendrovės atstovai pasiūlė skristi iš Vilniaus. Alternatyva tikrai nenudžiugino, nes, jei norėčiau skristi iš sostinės, tikriausiai nedaryčiau to visai. Juk nuvykti į Vilnių, o po to ir oro uostą bei pasistatyti automobilį tektų gerokai anksčiau. Žvelgiant į laiko sąnaudas, tai beveik tas pats kaip nuvažiuoti į Lenkijos sostinę kitu transportu“, – krimtosi vyras.

Pasak jo, dėl kokių priežasčių skrydis į Varšuvą iš Kauno buvo atšauktas, paaiškinta nebuvo. Pavyko prisiskambinti telefonu į LOT atstovybę Vilniuje, nes į skambutį Lenkijoje atsakyta nebuvo. „Iš pradžių mums pasiūlė skristi iš Vilniaus 06:30 val., tačiau  pasakius, kad variantas netinkamas, pateikė ir vėlesnio reiso alternatyvą – 13:40 val.“, – atviravo kaunietis.

Jo teigimu, teko rinktis pastarąjį variantą, tačiau skrydžio iš Varšuvos atgal į Kauną detalės – neaiškios iki šiol. „Jei sekmadienį atšauks grįžtamąjį skrydį į Kauną, bus nemalonus siurprizas. Nežinome, į kokį miestą teks grįžti – į Kauną ar Vilnių, kuriame oro uoste reikėtų palikti automobilį…žadėtą patogumą pakeitė visiškas chaosas, nors ir žadama, jog skrydis atgal į laikinąją sostinę vyks pagal grafiką“, – pasakojo L. Lisauskas.

Portalo „Kas vyksta Kaune“ žurnalistams pasiteiravus dėl minėto skrydžio iš Kauno į Varšuvą atšaukimo detalių, „Kaunas In“ Turizmo skyriaus vadovė Inga Pažereckaitė – Kalėdienė patarė kreiptis į skrydžių bendrovės LOT atstovus Varšuvoje. „Apgailestaujame dėl keleiviams kilusių nepatogumų. Tikime, kad tai tik vienkartinis sutrikimas“, – vylėsi ji.

Laukiama oro linijų kompanijos LOT atstovo Varšuvoje komentaro.

Primename, jog tuomet, kai skrydis atšaukiamas, keleiviams aktualu žinoti, kad oro linijų kompanija privalo siūlyti tris galimybes: kitą skrydžio norima kryptimi variantą. Taip pat siūlyti nuskristi keleivio norimu laiku kitomis avialinijomis arba grąžinti pinigus.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA