Santaką nutvieskė degančios skulptūros ir šventinis fejerverkas (foto) | Kas vyksta Kaune

Santaką nutvieskė degančios skulptūros ir šventinis fejerverkas (foto)

A. Aleksandravičiaus nuotr.

Gegužės 18-20 d. vykstančių „Kauno Hanzos dienų“ kulminacija tapo įspūdingas ugnies šou Nemuno ir Neries santakoje, užbaigtas fejerverku. Tačiau pati šventė Kaune nesibaigė – sekmadienį dar galima nerti į viduramžių sūkurį, paklausyti muzikinių pasirodymų ar paganyti akis automobilių parodoje.

Prieš vidurnaktį santakoje susirinkusių smalsuolių laukė teatralizuotas šou „Ugnies misterija“ su muzikos ir choreografijos elementais. Nors vakaras buvo gana vėsus, kauniečius net per nemažą atstumą sušildė įsisiautėjančių liepsnų gaisai.

„Ugnies misterijos“ metu buvo uždegtos šiaudinės skulptūros mediniais karkasais. Įvairių pavidalų – pilies bokšto, Gediminaičių stulpų, raitelio, saulės ir gyvūnų – laikini statiniai kaipmat suplekšėjo ugnies spalva nušviesdami stebėtojų veidus.

Renginį vainikavo iš kitos Nemuno pusės šovę šventiniai fejerverkai, įvairiausiais atspalviais žaižaravę upės vandenyje.

Nors „Kauno Hanzos dienos 2018“ jau išeina į finišo tiesiąją, šiandien dar galima nuveikti ir pamatyti nemažai įdomių dalykų. Visą sekmadienio viduramžių šventės renginių programą rasite čia.

Rekomenduojami video
TOP NAUJIENOS
SUSIJUSIOS NAUJIENOS
Naujausios žinios
EISMAS
112
LAISVALAIKIS
KULTŪRA
VERSLAS
MOKSLAS IR IT
SPORTAS
POLITIKA